Nieuw in Sölden - De Giggijochbahn
Nieuw in Sölden - De Giggijochbahn

Giggijochbahn in bedrijf

Wintersport Live Wintersport Live

Het winterseizoen 2016/2017 is in Sölden al weer even van start. De eyecatcher voor Sölden deze winter is de nieuwe Giggijochbahn. En het resultaat mag er zijn! Met een vervoerscapaciteit van 4500 mensen per uur heeft Sölden een wereldwijde primeur te pakken. De gondel brengt je vanuit het basisstation in het dal op 1362 meter naar 2283 meter hoogte.

Nu de nieuwe giggijochbahn sinds enkele weken in bedrijf is, zien we pas goed hoe mooi het is geworden. Hieronder volgt een compilatie van de nieuwste en meest moderne gondel in de Alpen.

Giggijochbahn - Gondel
Giggijochbahn - Gondel

Zoals gezegd is de nieuwe Giggijoch gondel de snelste gondel ter wereld en transporteert daardoor maximaal 4500 personen per uur in 134 gondels met een snelheid van 6.5 meter per seconden. Hierdoor leg je de 920 meter hoogteverschil af in slechts 9 minuten. Men heeft bij het maken van de gondel rekening gehouden met ruimte. Hierdoor zijn de cabines circa 20 cm breder dan de standaard gondel. Dat klinkt niet als heel veel, maar 20 cm meer ruimte in een volle gondel zorgt absoluut voor een hoop extra comfort.

Giggijochbahn - Stoeltjeslift
Giggijochbahn - Stoeltjeslift

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties