Gabuhelbahn Hochkönig
Gabuhelbahn Hochkönig

Gabuhelbahn in Hochkönig

Wintersport Live Wintersport Live

Vanaf Dienten in het skigebied van Hochkönig, vlakbij de dorpen Maria Alm en Muhlbach, brengt een nieuwe 10-persoons gondelbaan wintersporters comfortabel naar de 1634 meter hoge Gabühel. De gondelbaan vervangt de 2-persoons stoeltjeslift en loopt via een iets andere en langere route.

Ook het nieuwe dalstation en bergstation komen op een beter te bereiken locatie. Het dalstation bevindt zich direct naast het skicentrum in Dienten en het bergstation ligt naast de Steinbockalm-Bahn. Door de grote panoramaramen die ondertussen vrij standaard zijn geworden in de nieuwe gondelcabines, heb je een weids uitzicht over de prachtige omgeving rond het gebergte van Hochkönig.

Locatie Gabuhelbahn Hochkönig

Aangezien de oude lift uit 1992 slechts een 2-persoonslift was, is de nieuwe 10-persoonsgondel een enorme aanwinst in doorvoer capaciteit. De nieuwe gondel zal circa 2400 personen per uur kunnen vervoeren en heeft een snelheid van 6 meter per seconde. Een snelle rekensom leert ons dat vanaf het dalstation op 1060 meter tot het bergstation op 1620 meter er 1550 meter wordt afgelegd, waardoor je gondelrit ongeveer 5 en een halve minuut seconden zal bedragen (meet maar na wanneer je er bent van de winter).

Zoals zo veel gondels in de Oostenrijkse skigebieden zal ook dit juweeltje worden gebouwd door de firma Doppelmayr.

Kijk voor meer informatie op de website van Hochkönig.

De bouw van de Gabuhelbahn - 31 oktober 2019
De bouw van de Gabuhelbahn - 31 oktober 2019

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties