Daka Wintersport
Fortini Express Madonna di Campiglio
Fortini Express Madonna di Campiglio

Fortini Express in Madonna di Campiglio

Wintersport Live Wintersport Live

Veel plezier hebben de wintersporters er nog niet aan kunnen beleven, maar in het skigebied van Madonna di Campiglio is de gloednieuwe gondel "Fortini Express" neergezet. De lift vervangt de oude Fortini lift en volgt hetzelfde traject als de oude 4-persoonsstoeltjeslift deed.

De benaming van dit deel van de Italiaanse Alpen is altijd een mondvol. Let op; in Trentino - Zuid-Tirol ligt het skigebied Ski Area Campiglio Dolomiti di Brenta, waar het deelgebied van Madonna di Campiglio (Pinzolo / Folgarida / Marilleva) onder vallen.

Goed. In het deel van Madonna di Campiglio wordt de nieuwe gondel dus in gebruik genomen. Aangezien het afgelopen jaar de pistes in dit deel van Italië niet voor toerisme is gebruikt, zal de officiële opening zijn in winter '21 / '22.

Locatie Fortini Express

Bij het dalstation in Fortini komen diverse rode en blauwe dalafdalingen bij elkaar en was het tijdens de drukste weken van het jaar altijd lang wachten. Daar willen ze met de vervanging van de 4-persoonsstoeltjes lift naar een 10-persoons gondel verandering in aanbrengen.

Uiteraard is deze nieuwe gondel van Doppelmayr van alle gemakken voorzien. En zoals de meeste nieuw opgeleverde gondels is dit ook een heuse panorama gondel met veel raampartijen. De beleving in de gondel vindt men tegenwoordig net zo belangrijk als het vervoer op zich.

De gondel heeft vanaf het dalstation tot het bergstation 450 meter hoogteverschil en legt in 8 minuten 2432 meter af. De gondel brengt je dus vooral ver en niet zo zeer heel hoog.

De vervoerscapaciteit van de nieuwe gondel bedraagt maximaal 3600 man per uur, waardoor de opstoppingen in dit deel tot het verleden zouden moeten behoren.

Fortini Express op de pistekaart

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.