Duijvestein Winterstore
Flying Mozart Mittelstation Snow Space Salzburg
Flying Mozart Mittelstation in Snow Space Salzburg

Flying Mozart en Panorama Link in Snow Space Salzburg

Wintersport Live Wintersport Live

Dat Flachau en omgeving flink bezig is met aanpassingen doorvoeren en verbeteringen aanbregen was bekend, maar met de twee nieuwe projecten, Flying Mozart en Panorama Link, staat Snow Space Salzburg van winter 2020 / 2021 weer volledig op de kaart.

Menig wintersporter stond in de oude / huidige Mozartbahn flink te vloeken. Een fijne gondel voor je benen tijdens of na een dagje skiën is het zeker niet. Daar kom met de nieuwe Flying Mozart verandering in. Comfort en ruimte zijn de belangrijkste onderdelen in deze gondel.

Flying Mozart - Ruimtelijke gondel
Flying Mozart - Ruimtelijke gondel

De gondel krijgt een eigen grote 'tiefgarage' direct onder de gondel. Dus voor de wintersporters die veel met de auto op pad is, wordt het een ideaal beginpunt om het skigebied van Snow Space Salzburg in te gaan. De gondel is opvallend snel, met een vervoerscapaciteit van 4000 wintersporters per uur ben je binnen 11 minuten ben je van het dalstation naar het bergstation. En de cabines zeer ruim, doordat ze voor 80% uit glas bestaan. Hierdoor heb je de gehele rit een fenomenaal uitzicht over de omgeving.De cabine geeft ruimte aan 10 personen. Uniek in het ontwerp is dat er daadwerkelijk 10 losse zitjes gemonteerd zijn en niet 2 banken die in totaal door 10 man bezet kunnen zijn.

Middelstation van Flying Mozart

Wanneer je bij het middelstation arriveert heb je een direct aansluiting op de G-Link gondel. Deze komt in hetzelfde gebouw uit, waardoor je meteen de overstap kunt maken naar diverse delen van het skigebied.

G-Link Seilbahn
G-Link Seilbahn

De gondel moet nog worden gebouwd, dus deze winter kun je hier nog geen gebruik van maken. Maar direct ná het aankomende winterseizoen wordt een start gemaakt aan de bouw waardoor de gondel voor het winterseizoen van 2020 / 2021 operatief zal zijn.

Flying Mozart seizoen 2020 / 2021
Flying Mozart seizoen 2020 / 2021

Maar misschien is dat nog niet eens het aller grootste nieuws vanuit het skigebied. Tussen Flachau en Falchuwinkl gaat men eindelijk beginnen aan de bouw van een nieuwe gondel; de Panorama Link. Hoe deze er exact uit komt te zien is nog niet bekend, maar dat deze er in de winter van 2020 / 2021 komt staat vast. Hiermee kun je vanuit Sankt Johann im Pongau / Alpendorf skiën tot aan Zuachensee en zal het totaal aan aaneengesloten pistekilometers boven de 200 uit komen. We

Kijk voor meer informatie op de website van het skigebied: www.snow-space.com/de/Region/Information/Neubau-Flying-Mozart-Panorama-Link

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties