Hintertux - Finkenberger Almbahnen I
Nieuw in 2017: Hintertux - Finkenberger Almbahnen I

Hintertux - Finkenberg Finkenberger Almbahnen I

Wintersport Live Wintersport Live

Ook voor komend jaar zijn er weer een hoop nieuwe gondels en liften in de maak in de Alpen. Zo ook in Hintertux - Finkenberg. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwe Finkenberger Almbahnen I.

De gondel vervangt de oude 4-persoonsgondel die dateerde uit 1987. Alhoewel 30 jaar voor een gondel niet geel ongewoon is, wordt er vooral progressie geboekt in snelheid en capaciteit. De nieuwe 10-persoons monocable skilift Finkenberg is de laatste generatie kabelbaan van Doppelmayr en is van alle gemakken voorzien

In een ritje van slechts 7 minuten wordt er een hoogteverschil van bijna 900 meter overwonnen van het dal op 890 meter naar het bergstation. De capaciteit wordt verdubbeld in vergelijking met de oude gondel, met een vervoer van 2.400 personen per uur. Wachttijden behoren hierdoor tot het verleden.

Bouw gondel: Juli 2017
Bouw gondel: Juli 2017

Met een maximale snelheid van 6 meter per seconde en 56 ruime gondels wordt er een lengte van 1,780 meter overbrugt in de richting van het zonovergoten Penkenjoch.

Alle 10 persoons-gondels hebben voldoende ruimte en stoelverwarming. Tijdens de gehele rit heb je beschikking over WiFi in de gondel en rond de basis,- en het bergstation.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties