Duijvestein Winterstore
Falginjochbahn Kaunertal
Falginjochbahn Kaunertal

Falginjochbahn in Kaunertal

Wintersport Live Wintersport Live

Eind november 2019 opent de ultramoderne Funifor-kabelbaan zijn gondeldeuren op de Kaunertaler gletsjer. Genaamd; de Falginjochbahn. Tussen het twee kilometer lange traject tussen het dal- en het bergstation staan slechts twee ondersteunende pilaren.

Hierdoor blijven de pistes vrij van obstakels en geniet je als wintersporter vanuit de 100-persoons Funifor van een adembenemend uitzicht. Dit type kabelbaan is momenteel het meest windvasten systeem dat er bestaat, waardoor het mogelijk is om slechts 2 steunpilaren te plaatsen.

Kaunertal pistekaart
Sectie binnen het Kaunertal skigebied

De nieuwe gondelbak brengt je vanaf het Gletsjerrestaurant op 2.750 meter naar een hoogte van 3.113 meter. De sleepliften worden hierdoor vervangen en zullen niet door heel veel mensen gemist worden. De sleepliften droegen respectievelijk de namen Weisseeferner 1 (uit 1980) en Weisseeferner 1 ('pas' uit 1998). Het doel van de gondelbouw is bereikt; Je bent vanaf november sneller en comfortabeler op de punt van de Falginjoch. Dit is absoluut noodzakelijk om te kunnen blijven concurreren met collega gletsjergebieden die tevens continue investeren in gemak en comfort.

Falginjochbahn boven de gletsjerpiste
Falginjochbahn boven de gletsjerpiste

De nieuwe Funifor brengt je binnen 3 minuten en 54 seconden naar de top en doet dit met een snelheid van 12 meter per seconden. Je bent dus wel snel boven, maar omdat het gehele in en uitstap traject wat langer in beslag neemt bij dit soort grote bakken, valt het totale capaciteit wat tegen. De meeste gondels redden het om 2.000 mensen per uur te vervoeren. Deze gondel heeft een maximaal aantal van 600 mensen per uur aan vervoercapaciteit.

Kijk voor meer informatie op de website van Kaunertaler Gletsjer

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties