Duijvestein Winterstore
Wintersport Aspen Highlands
Wintersport Aspen Highlands

De mooiste skigebieden van de Verenigde Staten

Wintersport Live Wintersport Live

Als je op vakantie gaat met het doel om een wintersport te beoefenen dan zul je naar alle waarschijnlijkheid kiezen voor een reis naar de Alpen. Toch zou je ook een trip kunnen nemen naar de Verenigde Staten. Ja, dit is een stuk verder en normaliter duurder, maar dat is het waard.

Het Noord-Amerikaanse land heeft namelijk een aantal prachtige skigebieden.

Vergeet overigens niet dat je een ESTA nodig hebt om de VS in te mogen. Gelukkig is een ESTA aanvragen tegenwoordig relatief snel, eenvoudig en goedkoop. Je doet dit met behulp van een online formulier. Het kost 29,95 euro per persoon, maar dan hoef je dus geen visum meer te regelen.

Eén van de bekendste skigebieden ter wereld is Aspen. Laat dit nou net in de Verenigde Staten liggen. Eigenlijk heeft elke wintersportfanaat Aspen wel op de bucketlist te staan. Het gebied waar je kunt skiën ligt uitgestrekt over maar liefst vier prachtige regio’s. Een onderdeel hiervan is de Aspen Highlands. Dit staat bekend om het grote aantal double diamonds afdalingen. Ook de Aspen Buttermilk is mateloos populair, wat met name komt omdat het erg geschikt is voor de beginnende skiërs. Helaas kost een skivakantie naar Aspen vrij veel geld. Dit komt ander meer doordat veel wereldsterren naar dit gebied toegaan waardoor de appartementen een hoog prijskaartje hebben. Het zal dus wel wat kosten, maar dit zal het waard zijn. In Aspen zal namelijk hoe dan ook sneeuw liggen. Jaarlijks zal hier ongeveer 8 meter sneeuw vallen dus over een tekort aan sneeuw hoef je je geen zorgen te maken.

Net als Aspen is Vail ook hartstikke populair. Dit skigebied ligt in Colorado bij een dorp dat tevens Vail heet. Dit dorp is gebouwd in de Oostenrijkse stijl waarbij onder meer inspiratie is genomen van Ischgl en Kitzbühel. Aan de voorzijde van het skigebied zul je brede blauwe en rode pistes tegenkomen, maar er zijn ook een aantal zwarte exemplaren. Toch is de achterkant van Vail eigenlijk nog veel beter. Hier vind je namelijk de Back Bowls. Je kunt vanaf drie plaatsen de berg over waarna je moet kiezen welke bowl je gaat afdalen. Hierbij heb je maar liefst vijf opties: de China Bowl, de Sun-Up Bowl, de Sundown Bowl, de Mongolia Bowl en de Siberia Bowl. Je kunt hier over een breedte van anderhalf kilometer afdalen, dus de pistes worden nauwelijks aangeduid. 

In Colorado vind je ook het skigebied Breckenridge. Zowel beginnende als gevorderde skiërs kunnen terecht in deze regio. Het heeft namelijk pistes voor de starters die breed en glooiend zijn, maar ook double black diamonds op de hooggelegen pistes voor de experts onder de skifanaten. Daarnaast is Breckenridge ook het thuis van de hoogste stoeltjeslift van de Verenigde Staten. Deze lift staat op een hoogte van 3914 meter, wat het hoogste punt van het gebied is. Breckenridge is tevens een dorp, maar veel inwoners heeft het plaatsje niet. Dit komt onder meer doordat veel woningen gebruikt worden als een vakantiehuisje. 

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties