Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Dachstein West
Dachstein West

Wij stellen aan je voor: Dachstein West

Wintersport Live Wintersport Live

Dachstein West is een skigebied dat voor het grootste deel in het Salzburgerland ligt. Onder de Nederlandse wintersporter is het skigebied wat minder bekend, en onbekend maakt onbemind. Dachstein West is een fantastisch familie-skigebied dat zeer kindvriendelijk is en prachtige pistes heeft.

In deze 7-luik stellen wij 7 unieke bestemmingen aan je voor in het SalzburgerLand. De één ken je wellicht al en de andere is misschien nieuw voor je. Maar het zijn stuk voor stuk juweeltjes in het SalzburgerLand.

Dachstein West - Gosau
Dachstein West - Gosau

Extra gaaf is dat het SalzburgerLand in samenwerking de 7 unieke bestemmingen, maar liefst 7 wintersportvakanties weggeeft. Gewoon, omdat zij graag willen dat jij deze bestemmingen ook ervaart. Wij vertellen je in elk artikel van het 7-luik plaatsen over de bestemming én over de winaktie.

Wij stellen aan je voor: Dachstein West in het Salzburgerland

Dachstein West telt in totaal 51 pistekilometers. Daarmee is het natuurlijk geen super skigebied qua grootte maar daarom zet het skigebied in op families met (jonge) kinderen.

Heel bijzonder is dat bijna alle pistes in dit gebied rood en blauw zijn en het gebied geen maar 3 pistekilometers aan zwarte piste heeft. Dat zegt ook iets over de glooiingen van dit gebied.

Bij dit skigebied horen de dorpen Annaberg, Russbach, Gosau en Lungötz. De eerste drie dorpen hebben direct toegang tot het skigebied en Lungötz ligt een klein stukje verderop maar er is een goede ski busverbinding. Het hoogste punt in dit skigebied is de top van de Zwieselalm op 1620 meter hoogte. Er is sprake van een beperkt hoogteverval waardoor de pistes hier vooral blauw en rood zijn.

Pistekaart Dachstein West
Pistekaart Dachstein West

Het skigebied Dachstein West is vrij uitgestrekt. Hier hebben ze iets moois op bedacht, de Panoronda. Dit is een skitour, vergelijkbaar met de fameuze Sellaronda in de Dolomieten, die je door heel het skigebied brengt. De gehele Panoronda is 44 kilometer lang en brengt je in alle dorpjes van het skigebied. Ook kun je dus in elk dorp beginnen en eindigen.

In elk dorp is een eigen kinderland en ook midden in het gebied zijn er nog speciale locaties ingericht om de allerkleinste (en de wat grotere) kinderen spelenderwijs te leren skiën. Het skigebied zet dus in op families en bieden dan ook kortingen aan als je een familie skipas koopt. Het skigebied is niet duur, heel gezellig en echt heel druk wordt het hier niet. Echt een fantastische bestemming.

Annaberg

het grootste en bekendste dorp in Dachstein West is waarschijnlijk Annaberg. Dit dorp lichten we dan ook graag even extra toe.

Annaberg im Lammertal is een authentiek Oostenrijks bergdorpje in het Salzburgerland. Annaberg is gebouwd langs de weg maar door de bouwstijl en het feit dat er toch redelijk veel bebouwing is, doet het toch erg gemoedelijk en sfeervol aan.

Dachstein West kindvriendelijk
Dachstein West kindvriendelijk

Aan de rand van het dorp ligt de recent vernieuwde skilift die je in het skigebied van Dachstein West brengt. Dit is een familievriendelijk skigebied met in totaal 51 kilometer aan. Daarnaast is dit gebied ook erg geliefd onder de langlaufers. Het gebied is niet heel groot, maar dat maakt het natuurlijk wel geschikt voor de beginnende wintersporter. Daarnaast liggen de pistes op zowel noord- als zuidhellingen en kun je dus kiezen waar de sneeuw het mooist is, of waar de zon het beste schijnt.

Wie naar Annaberg op vakantie gaat doet dit niet om te gaan feesten. Het is een gezellig dorp met een aantal heerlijke authentieke restaurantjes, maar echt uitgaan kun je hier niet. Bij het bergstation van de skilift die uit het dorp vertrekt is wel een Schirmbar, de Freeride-Bar, hier vind je vertier direct na het skiën. ’s Avonds is het dorp rustig en heerlijk stil.

Niet alleen skiën in Dachstein West

Ook zijn er in deze regio behoorlijk veel langlaufloipes, waaronder bij Gosau en Lungötz. Daarnaast biedt deze regio ook allerlei andere leuke activiteiten aan. Zo is er een week in januari een luchtballonfestival, kun je met een paardenslee de omgeving verkennen, rodelen in Lungötz en kun je schaatsen. Het skigebied is ook nog eens aangesloten op een online platform waar je kunt zien hoeveel kilometer je geskied hebt, hoeveel hoogtemeters je gemaakt hebt maar ook foto’s en filmpjes van je skiprestaties kunt terugkijken. Een leuk feitje, de half Nederlandse half Oostenrijkse Marcel Hirscher is geboren in deze regio.

Win een wintersportvakantie naar Dachtstein West

Het SalzburgerLand verloot een geheel verzorgde wintersportvakantie naar Dachtstein West onder de deelnemers.

Skiën in Dachstein West
Skiën in Dachstein West

Elke reis is voor 2 personen, je verblijft 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension (ontbijt en diner)! En je krijgt er ook nog twee skipassen voor 6 dagen bij! Wat moet je doen? Niet veel; een paar vragen beantwoorden op de prijsvragen pagina van het Salzburgerland.

Doe voor 28 februari 2022 mee en je maakt kans op deze geheel verzorgde wintersportvakantie naar Dachtstein West die je mag verzilveren in 2022 of 2023.

Dachtstein West vanuit Nederland

Dachtstein West ligt op 980 kilometer rijden vanaf Utrecht met de auto. Daarnaast is er een hele goede ontsluiting met de Oostenrijkse A10, dus vanaf de snelweg ben je in een mum van tijd in dit skigebied. Bischofshofen heeft een groot internationaal station, waar ook de Nederlandse Wintersporttrein stopt. Dit ligt op ongeveer een half uurtje rijden. De luchthaven van Salzburg ligt op een uurtje rijden en is dus ook heel goed bereikbaar.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.