Daka Wintersport
Bestemming Zell am See – Kaprun

Bestemming Zell am See – Kaprun

Wintersport Live Wintersport Live

Een absolute topbestemming en bovenaan het favorieten-lijstje van velen is Zell am See – Kaprun. Dit skigebied ligt in het Salzburgerland en heeft voor elke wintersporter wel wat te bieden. Er zijn eigenlijk 3 skigebiedje te vinden die op de pistekaart vallen onder Zell am See – Kaprun

Het skigebied van Zell am See rondom de Schmittenhöhe, daarnaast een klein gebied bij Kaprun rondom de Maiskogel en dan heb je nog Kitzsteinhorn, net buiten en bovenin Kaprun, waar je door de gletjser verzekerd bent van sneeuw. In totaal kun je hier gebruik maken van 138 kilometer skipisten. Een geliefde vakantieregio bij veel wintersporters.

Zell am See-Kaprun

Zell am See ligt aan de Zellersee, waar het ook de naam aan te danken heeft. Dit meer is ’s zomers een geliefde plek om te varen, te zonnen of een duik te nemen, maar ’s winters is het meer soms compleet dichtgevroren. Dat maakt het mogelijk om naar de overkant te wandelen of om te schaatsen. Daarnaast zorgt de Zellersee ook voor een bijzonder uitzicht. Vanaf veel afdalingen rondom de Schmittenhöhe kijk je uit op het prachtige meer. Er zijn ook veel accommodaties te vinden aan de rand van het meer. Chalet.nl biedt een ruim aanbod aan chalets en appartementen, zowel in het dorp van Zell am See als rondom de Zellersee.

Er zijn accommodaties in alle formaten, van knus en gezellig tot hele chalets voor groepen tot vijftig personen.

Het dorp is vrij groot en heel gezellig. Er zijn veel leuke aprés-ski bars en kroegjes en maar liefst 90 restaurants die een heel gevarieerd menu serveren. Discotheek Pinzgauer Diele is beroemd en berucht en ook après ski bars Crazy Daisy, Schnaps Hans en de Beach Club zijn plekken waar het dak er meer dan eens af gaat. Er zijn twee belangrijke liften die je vanuit het dorp in het skigebied brengen, de nieuwe AreitXpress welke vanuit de wijk Schüttdorf vertrekt en de CityXpress meer vanuit het dorp. Verblijf je in een accommodatie die wat verder weg ligt van de lift, zoals Chalet Holiday Home, dan is er een goede skibusverbinding welke je snel en eenvoudig van en naar de lift brengt.

Er is ook een nieuwe verbindingslift naar Viehhofen, de ZellamSeeXpress. Deze verbinding maakt het mogelijk om met behulp van een skibus ook naar het SkiCircus Saalbach-Hinterglemm te gaan.

Chalet Holiday Home
Chalet Holiday Home

Wie het liever wat rustiger heeft kan bijvoorbeeld ook naar Kaprun gaan. Hier is een kindvriendelijk familieskigebied rondom de Maiskogel. Het is een relatief klein gebied en alle pisten komen weer op één punt uit, waardoor je de kinderen met een gerust hart in dit gebied kunt laten skiën, want kwijtraken doe je ze niet. Chalet.nl biedt verschillende accommodaties aan in Kaprun, ook geschikt voor grotere groepen. Ideaal voor een vakantie met de gehele familie.

Appartementen Schönpflug
Appartementen Schönpflug

Het dorp is kleiner dan Zell am See en daarmee ook wat gemoedelijker. Tegelijkertijd vind je alle benodigde faciliteiten voor een heerlijke wintersportvakantie.

Er zijn in deze regio veel sprookjesachtige hotels te vinden en zelfs (gerenoveerde) kastelen welke beschikken over appartementen die zowel modern als authentiek zijn, waardoor het niet ontbreekt aan klasse en comfort. Hoe bijzonder is het om tijdens je vakantie in een echt kasteel te slapen, zoals het Kasteel Schloss am See.

Schloss am See - Zell am See
Schloss am See - Zell am See

De pisten in Zell am See en Kaprun zijn over het algemeen sneeuwzeker. Een aanzienlijk deel van de pisten liggen boven 1400 meter waardoor er meestal genoeg sneeuw ligt. Veel afdalingen liggen tussen de mooie naaldbossen wat zowel mooi als praktisch is als het weer wat minder zonnig is. Mocht de sneeuwval toch tegenvallen dan kun je uitwijken naar de gletsjer van de Kitzsteinhorn, wat op een klein stukje rijden van Kaprun ligt. Je vindt hier her en der wat accommodaties langs de toegangsweg maar geen echt dorp. Het skigebied op de gletsjer is bijna het gehele jaar geopend en reikt tot een hoogte van ruim 3000 meter.

Zell am See-Kaprun Pistekaart

Al met al genoeg redenen om je wintersportvakantie naar Zell am See-Kaprun te boeken. Sneeuwzeker, een afwisselend pisteaanbod en een nog gevarieerder aanbod in accommodaties. Er zijn veel restaurants en uitgaansgelegenheden en het skigebied beschikt over een heel moderne infrastructuur. De omgeving is, zeker na een sneeuwbui, een sprookjesachtig winterwonderland en er is hier genoeg te beleven.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.