Nieuwe 12er KOGEL in Hinterglemm
Nieuwe 12er KOGEL in Hinterglemm

12er KOGEL in Hinterglemm

Wintersport Live Wintersport Live

Ter vervanging van de Zwölferkogelbahn in Hinterglemm is men ondertussen begonnen met een gloednieuwe 10-persoonsgondel. Genaamd; 12er KOGEL. Kortom... dezelfde naam, maar dan met cijfers. Het verschil zit 'm niet in de naam maar wel in de capaciteit en de snelheid van de gondel.

Overigens... of de naam echt wordt aangepast van Zwölferkogelbahn naar 12er KOGEL is nog niet helemaal duidelijk. In de communicatie naar ons toe vanuit het skigebied wordt er alleen gesproken over de '12er KOGEL', dus voor nu noemen we de nieuwe gondel in Hinterglemm voor het gemak even zo.

Dalstation - middelstation - Bergstation

Echt heel veel spannende dingen gaan er niet veranderen. Dat wil zeggen; de 10-persoonsgondel wordt uiteraard hypermodern, met verwarmde zitjes en een capaciteit van 3500 personen per uur, maar aan de locatie of de infrastructuur van de gondel wordt weinig verandert.

De faciliteiten per station worden door de nieuwe gondels ook vernieuwd. Dit heeft dus betrekking op een restaurant, digitale pistekaarten, sanitaire faciliteiten en mogelijk een depot in het dalstation. De exacte specificaties zijn nog niet bekend.

12er Kogelbahn - Dalstation

Dalstation 12er kogelbahn
12er kogelbahn - Dalstation

12er Kogelbahn - Middelstation

12er kogelbahn - middelstation
12er kogelbahn - Middelstation

12er Kogelbahn - Bergstation

12er kogelbahn - Bergstation
12er kogelbahn - Bergstation

Kijk voor meer informatie en de voortgang op: https://www.saalbach.com/

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties