Duijvestein Winterstore
Wintersport met het vliegtuig
Wintersport met het vliegtuig

Wintersport met het vliegtuig

Wintersport Live Wintersport Live

Het is weer winter en dat betekent maar één ding: wintersport. De ski’s en snowboards kunnen weer uit de kast getrokken worden voor een volgend tripje naar de Alpen. Volgens nagenoeg alle wintersporters is de wintersportvakantie de leukste vakantie van het jaar.

Overdag met volle vaart de berg af razen en ’s avonds de après-ski onveilig maken en dat in gezelschap van je familie of vrienden. Wat wil je nog meer?!

Normaal gesproken bij een wintersportvakantie rijdt je met de auto naar de eindbestemming. Dit is dan ook een zeer voor de hand liggende keuze. Met het vliegtuig op wintersport gaan is echter met een opmars bezig. Wij vertellen je graag alles over mogelijkheden en de bijbehorende voor- en nadelen van deze vervoersmethode.

De beschikbare luchthavens en vliegtickets

Vanaf Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport vertrekken vele vluchten richting vliegvelden gelegen nabij de Alpen. Luchthavens zoals die van Salzburg, Innsbruck en Geneve worden veelvuldig gebruikt als eindbestemming van de vlucht bij een wintersportvakantie.

De reistijden van deze vluchten zijn zeer aantrekkelijk. Waar je met de auto al snel acht tot tien uur onderweg bent kan je met het vliegtuig al binnen 3 uur na vertrek op de piste staan. De vluchten duren vaak maar een uur, reken hier de wachttijden en additionele reistijden bij en je bent in ongeveer 3 uur op het ski-gebied. Vanuit de luchthaven kan een shuttletransfer genomen worden naar de eindbestemming of kan er gekozen worden voor een huurauto.

De tarieven van de vliegtickets kunnen enorm variëren gebaseerd op de luchthaven van vertrek, luchthaven van aankomst en de periode waarin je op reis gaat. Betreft de bagage hanteren maatschappijen als EasyJet en Transavia scherpe tarieven. Je kan alle benodigdheden al vanaf € 50,00 meenemen in het ruim. De onderstaande tarieven zijn gebaseerd op 2 reizigers met een retourvlucht in de maand januari 2020 en zijn berekend via CheapTickets.

Tabel vliegen 1

Parkeren bij de luchthaven van vertrek

De vliegvelden zijn op meerdere manieren te bereiken, de makkelijkste manier is met de auto. Zo heb je de reis nog lekker zelf in handen en ben je niet afhankelijk van anderen. Het parkeren rondom een luchthaven kan tegenwoordig zeer eenvoudig geregeld worden. Met online vergelijkings- en boekingsplatform Vliegen en Parkeren kan je het aanbod rondom tal van luchthavens vergelijken en je kan direct de gewenste parking reserveren. De tarieven verschillen per luchthaven en bij de betreffende luchthaven verschillen de tarieven per aanbieder en parkeervorm. De onderstaande tarieven zijn voor een parkeertermijn van 8 dagen in de maand januari 2020.

Na het maken van een reservering krijg je per mail een reserveringsbevestiging. Op deze reserveringsbevestiging staan uw persoonlijke gegevens, de contactgegevens van de parking en een beschrijving van het parkeerproces vermeld.

Vliegen over de Alpen
Vliegen over de Alpen

De beschikbare ski-gebieden

De keuze van het skigebied wordt beperkt wanneer je met het vliegtuig reist. Dit komt doordat veel skigebieden niet in de buurt van een vliegveld liggen waardoor er weinig tot geen shuttlemogelijkheden zijn. Ook kunnen de kosten enorm oplopen wanneer je lang onderweg bent. In veel gevallen ben je echter al binnen 30 minuten op het skigebied en sta je binnen no-time op de piste! In het onderstaande overzicht vindt je van drie nabijgelegen luchthavens de reistijd naar het meest dichtstbijzijnde skigebied.

  • Salzburg: 15 minuten reistijd
  • Innsbruck: 9 minuten reistijd
  • Geneve: 23 minuten reistijd

Er zijn echter nog veel meer interessante luchthavens, niet alleen in en rondom de Alpen maar natuurlijk ook aan de andere kant van de wereld. In het onderstaande overzicht vindt je een groot deel van deze luchthavens terug. De reistijden van de luchthavens naar het meest dichtstbijzijnde skigebied variëren van 12 minuten tot 2 uur en 7 minuten.

Tabel vliegen 2

De voordelen

Zoals je ziet zijn er een aantal zeer interessante voordelen. Deze voordelen zijn hieronder opgesomd om zo een goed beeld te creëren.

  • Enorme tijdswinst, ook bij skigebieden in de Alpen
  • Financieel aantrekkelijk voor duo’s of solisten
  • De gehele reis kan makkelijk online geboekt worden

De nadelen

Elk voordeel heeft zijn nadeel, ook in dit geval. De nadelen van een wintersportvakantie met het vliegtuig zijn hieronder opgesomd om zo een goed beeld te creëren.

  • Beperkte keuze in skigebied
  • Meer bagage betekent meer kosten
  • Beperkte mobiliteit op de eindbestemming
  • Financieel onaantrekkelijk met grote groep

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties