Daka Wintersport
Winteravontuur in het échte Lapland
Winteravontuur in het échte Lapland

Winteravontuur in het échte Lapland

Wintersport Live Wintersport Live

Het echte Lapland ervaar je boven de poolcirkel. Hier zijn de kansen om het noorderlicht te spotten optimaal, geniet je van een waar winterwonderland, ontdek je de Lapse cultuur van de Sami met hun rendieren en blijf je ver weg van de massa…

Authentieke lodges

Hoog boven de poolcirkel, diep in de wildernis, liggen de lodges van Nordic. Deze authentieke, uit hout opgetrokken lodges vormen de basis voor een echt winters avontuur. Als je hier na een avontuurlijke dagtocht thuiskomt kun je iets lekkers eten in het restaurant en napraten bij een knetterend haardvuur in de lounge of in de bar van de lodge. Even helemaal ontspannen en uitrusten kan in de wellness. Vaak kun je naast kamers in het hoofdgebouw ook nog ervoor kiezen om in een chalet rondom de lodge te verblijven, soms zelfs met een privésauna tot je beschikking.

Pinetree Lodge - Zweeds Lapland
Pinetree Lodge - Zweeds Lapland

Winterse avonturen

In winters Lapland reis je naar een totaal andere wereld. Dikke sneeuwtapijten bedekken het landschap, bomen veranderen er in ‘sneeuwmarshmallows’ en de meest bijzondere activiteiten staan hier op het programma.

Een aantal lodges hebben zelfs een eigen huskykennel. Deze honden doen vaak mee aan races en staan in de winter te trappelen om met jou op pad te gaan. Een huskyslede deel je met zijn tweeën en bestuur je bij de reizen van Nordic zelf, je gaat dus echt met jouw eigen hondenroedel (onder begeleiding van een gids) op pad. Tijdens de tocht hoor je niets anders dan het suizen van de wind en de voetstappen van de honden die je voorttrekken.

Een andere manier om de wonderlijke landschappen te ontdekken is op een sneeuwscooter die jullie zelf (eventueel om de beurt) besturen. Ook kun je je helemaal één voelen met de oneindige natuur tijdens een sneeuwschoenwandeling. Met sneeuwschoenen, een soort tennisrackets onder je voeten gebonden, ga je wandelend op pad.

Sneeuwschoenwandeling
Sneeuwschoenwandeling

Wie weet kom je tijdens één van jouw tochten een kudde rendieren tegen. Je kunt deze dieren ook bezoeken op een rendierboerderij. De rendieren zijn een belangrijk onderdeel van de Lapse cultuur.

Sami en hun rendieren

In het noorden van Lapland kun je kennismaken met de echte Lapse cultuur en de oorspronkelijke bewoners van de regio leren kennen: de Sami. Vroeger leefden zij in lavvu’s samen met hun rendieren en volgden ze de dieren gedurende hun zomertrek. Inmiddels zijn zij gesetteld in dorpjes en blijven ze het hele jaar op één plek. Wel zijn ze nog steeds diep verbonden met de natuur: de Sami bezitten vandaag de dag nog bijna alle rendieren in de regio. De Sami spreken een eigen taal en hun cultuur wordt in ere gehouden in parlementen en cultuurhuizen.

Het noorderlicht zien dansen

De kansen om het noorderlicht te zien dansen, zijn boven de poolcirkel het hoogst. Rondom de lodges heb je weinig last van lichtvervuiling, waardoor de omstandigheden optimaal zijn om dit adembenemende natuurverschijnsel vanaf jouw verblijfsplaats te zien. Het noorderlicht ontstaat door uitbarstingen van de zon, waarbij geladen deeltjes in het heelal terechtkomen. Duimen maar, dat jij dit bijzondere fenomeen tijdens je reis in Lapland mag aanschouwen.

Het noorderlicht zien dansen
Het noorderlicht zien dansen: Pinetree Lodge

Je vergroot de kans hierop als je wegblijft van de wat commerciëlere en drukker bezochte dorpjes en lodges onder de poolcirkel. Ga daarom op winteravontuur met Nordic en ontdek het échte Lapland.

De kracht van Nordic

Nordic is dé specialist voor authentieke natuurreizen naar Scandinavië. Het bedrijf is al jaren marktleider in België en nu kun je ook in Nederland op ons rekenen voor jouw unieke reis naar het Hoge Noorden. Je bent dus verzekerd van jarenlange expertise en deskundige hulp bij het samenstellen van jouw reis op maat. 

De specialistische medewerkers van Nordic zijn stuk voor stuk enthousiast over ‘hun’ bestemmingen. Van aanvraag tot terugkomst sta je in contact met één travel designer. Hij of zij weet dus alles over jouw wensen en je reis. Dat is wel zo handig wanneer je een vraag hebt of graag een speciale toevoeging wilt doen aan jouw reis.

Unieke reizen weg van de massa

Bij Nordic ben je dus verzekerd van persoonlijke service voor unieke reizen op maat naar Scandinavië. Van bijzondere reizen naar winters Lapland tot een rondreis door de overweldigende natuur van IJsland, overnachten in een unieke boomhut in Zweden en varen langs de indrukwekkende fjorden in Noorwegen: Scandinavië heeft voor iedereen wel een perfecte vakantie in huis.

Ontdek Lapland met Nordic
Ontdek Lapland met Nordic

Flexibele boekingsvoorwaarden

De afgelopen tijd heeft het coronavirus voor veel reizen roet in het eten gegooid. Daarom is het nu misschien extra spannend om een reis te boeken. De flexibele voorwaarden van Nordic zorgen ervoor dat je tot 35 dagen voor vertrek gratis kunt annuleren. Nordic is in Nederland aangesloten bij het ANVR. Dit keurmerk biedt onze reizigers een aantal zekerheden, waardoor een reis boeken en reizen zorgeloos verloopt.

Bekijk alle reizen op nordic.nl

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.