Obertauern - 28 april 2020
Obertauern - 28 april 2020

Versoepeling Coronamaatregelen in Oostenrijk

Wintersport Live Wintersport Live

Volgens de grootste krant van Oostenrijk, de 'Kronen Zeitung', volgen er vergaande versoepelingen omtrent de coronamaatregelen in Oostenrijk vanaf deels 16 mei en 29 mei 2020. Dit betreft hotels, restaurants, bars en andere bedrijven in de vrijetijdssector als zwembaden en pretparken.

28 april 2020: Volgens de krant de de 'Kronen Zeitung:

De minister van Volksgezondheid Rudolf Anschober, de minister van Toerisme Elisabeth Köstinger, de minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer en de minister van Economie Margarete Schramböck presenteerden dinsdag de nieuwe regels voor de opening van de gastronomie. Vele locaties zijn wederom geopend vanaf 15 mei NA 23.00 uur (dus 16 mei 2020), maar met enkele beperkingen: Aan een tafel kunnen maximaal vier volwassenen zitten, plus hun kinderen. De gasten moeten zitten, barservice en zitten aan de bar is niet toegestaan. Onderhoudspersoneel, bediening en keukenpersoneel moet mondkapjes dragen, maar gasten hoeven dit niet.

Versoepeling Coronamaatregelen deels vanaf 16 mei en deels vanaf 29 mei

Minister Köstinger benadrukte dat de regels zo eenvoudig, begrijpelijk en effectief mogelijk moeten zijn: "De bescherming en gezondheid van gasten en personeel heeft topprioriteit." De positieve ontwikkelingen tot nu toe zijn te danken aan de discipline van de bevolking: "Deze discipline hebben we nog steeds nodig“. Accommodatiebedrijven (hotels, appartementen en vakantiehuizen) kunnen vanaf 29 mei weer opengaan, andere toeristen- of vrijetijdsvoorzieningen zoals dierentuinen en bezienswaardigheden in de buitenlucht gaan vanaf 15 mei weer open, op voorwaarde dat een minimumafstand van één meter tussen bezoekers kan worden gehandhaafd.

De regels voor restaurants, cafés en bars in één oogopslag:

  • Gasten moeten zitten! Tussen gasten die niet aan tafel zitten: een minimale afstand van één meter.
  • Onderhoudspersoneel moet mond-neusbescherming (mondkapjes) dragen.
  • Tafels zijn meestal vooraf te reserveren, groepsreserveringen zijn niet mogelijk.
  • Geen vrije tafelkeuze voor gasten, toewijzing door het personeel
  • Gasten hoeven geen mond-neusbescherming (mondkapjes) te dragen.
  • Barbediening en het nuttigen van consumpties aan de bar is niet toegestaan.

Köstinger benadrukte dat men zich bewust was van het 'grote verlangen naar een normaal leven'. Met duidelijke regels en randvoorwaarden zijn de voorwaarde voor een opening van de faciliteiten. De afstandsregel geldt in principe ook voor bezoeken aan het restaurantpersoneel en in het restaurant, aldus de minister, die een beroep doet op de persoonlijke verantwoordelijkheid van de gasten.

bron: Kronen Zeitung

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties