Duijvestein Winterstore
Een perfecte Wintersport
Een perfecte Wintersport

Tips voor een perfecte wintervakantie

Wintersport Live Wintersport Live

Het kan soms lastig zijn om je eigen vakantie uit te stippelen maar nog moeilijker wordt het als je met meerdere personen gaat, vinden sommige boekers. Dat valt reuze mee hoor! Zolang je eerst maar bij jezelf te raden gaat wat jij wil en rekening houdt met de wensen van de andere reisgenoten. Ik help je hierbij!

De perfecte wintervakantie bestaat!

Stel jezelf de vraag; "Wat is belangrijk genoeg voor mij om een perfect geslaagde skivakantie te beleven?"

Vragen als:

  • Waar wil ik naar toe en met wie ga ik op vakantie of reis ik liever alleen?
  • Is er een bepaalde garantie voor sneeuwzekerheid in het gebied waar ik heen wil gaan?
  • Wil ik na het skiën lekker après-ski of ga ik direct naar mijn huisje/camping waar ik heerlijk kan genieten van een warme kop chocolademelk en me even terug kan trekken?
  • Welke accommodatie past bij mij, een camping accommodatie of een vakantiehuisje?
  • Kook ik liever zelf of ga ik uit eten?
  • Zijn er voldoende mogelijkheden voor mij voor de perfecte vakantie?

Vragen als deze, leveren vaak wel een duidelijk beeld op van hoe jij vind dat jouw perfecte wintervakantie eruit moet zien. We gaan naar Oostenrijk!

Oostenrijk en sneeuw

Er zijn een aantal sneeuwgebieden in Oostenrijk die (redelijk)sneeuwzeker zijn. Dat zijn o.a. Arlberg, Obertauern, en Die Tauplitz.

Arlberg-Tirol

Op 1300 meter hoogte en in het gezellige centrum van Sankt Anton met talloze winkels, restaurants en barretjes, is het goed vakantie vieren. Er is een skischool aanwezig en de skiliften zijn overal dichtbij. Sankt Anton is 1 van de meest bekende en geliefde superskigebieden in Oostenrijk is Ski Arlberg. Dit skigebied ligt gesitueerd in Tirol en het Vorarlberg en telt maar liefst 306 kilometer aaneengesloten pistes.

Skigebied Ski Arlberg
Skigebied Ski Arlberg

Obertaurn-Salzburg

Deze plaats ligt op de Tauernketen op een hoogte van 1738 meter en is zeer sneeuwzeker. Obertauern heeft een gezellig dorp met sfeervolle accommodaties. Vanuit veel accommodaties kun je gebruik maken van het ski-in ski-out principe waardoor je je auto nauwelijks meer nodig hebt als je ook in het dorp Obertauern verblijft. Behalve snowboarden en skiën is er in Obertauern nog veel meer te doen. Zo kun je hier leren skispringen, iets wat je niet in elk skigebied tegen zal komen. Ook rodelen of met een paardenslee de omgeving bekennen, behoren ook tot de mogelijkheden.

Obertauern
Obertauern

Die Tauplitz-Stiermarken

Ligt op 900 meter hoogte in het oosten. Sneeuwzeker maar kouder dan in de rest van de Alpen.

Dit is een kleine greep uit het totale aanbod van skigebieden. Kijk voor meer uitgebreide info eens op www.austria.info

Voor het uitzoeken van een accommodatie heb ik de volgende websites gevonden:

Heb je trouwens nog nooit op de lange latten gestaan en wil je voor jouw vakantie eerst ervaring op doen? Een skihal kan uitkomst bieden. Zij verzorgen de lessen die je nodig hebt alvorens je het echte werk gaat doen. Hierover nog een website: www.anwb.nl/vakantie/wintersport/skibanen-in-nederland

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties