Wintersport Dolomieten
Wintersport Dolomieten © www.wisthaler.com

Skiën in de Dolomieten

Wintersport Live Wintersport Live

Skiën in Italië, het begint steeds meer aan populariteit te winnen onder de Nederlanders. Bedenk eens: prachtige pistes in de overweldigende natuur gecombineerd met heerlijk eten en fantastische wijnen. Dat is Italië in de winter! Waarom zou je naar Italië, in het bijzonder naar de Dolomieten moeten deze winter?

Italianen houden van flaneren. Zowel in de winkelstraten, maar ook op de pistes zie je ze voorbij komen in de mooiste outfits. Dus als je naar Italië gaat kun je zonder excuus een shopsessie inplannen!

Ook kom je veel minder Nederlanders tegen. Dus echt genieten van het op vakantie zijn: een andere taal om naar te luisteren en niet zomaar verstaan worden. Rakel je Italiaans een beetje op, zodat je zonder probleem een heerlijke cappuccino kunt bestellen in de ochtend.

Wintersport Dolomiti Superski
Wintersport Dolomiti Superski © www.wisthaler.com

Natuur in de Dolomieten

De natuur is ongekend. De bekende krijtrotsen die je bij de Sella Ronda vanuit alle hoeken kunt zien zijn indrukwekkend. Het gebied is Unesco werelderfgoed en als je er bent snap je precies waarom.

Uitgestrektheid van de Dolomieten

Maar liefst 1200 kilometer aan pistes liggen hier voor je klaar. De gebieden zijn niet allemaal aaneengesloten, maar je kunt dus een dagje naar een ander gebied. Het is ook mogelijk een skipas voor een deelgebied te kopen. Dit is een prima keuze als je weet dat je niet het gebied uitgaat.

Gastvriendelijkheid

Veel gaat in Italië een tandje rustiger, er wordt de tijd voor je genomen. Je wordt welkom geheten in het Italiaans, maar in dit deel van Italië kun je ook vaak met Duits uit de voeten. Scheelt weer een taalbarrière. Maar Italiaans is ook goed te begrijpen hoor, het lezen van een menukaart moet snel lukken. Voordeel is dat tiramisu in Italië gewoon hetzelfde heet!

Strudel en Cappuccino
Strudel en Cappuccino © P. Ripke

Variatie in de Dolomieten

In heel het skigebied Dolomiti Superski heb je de beschikking tot 1200 kilometer aan piste. Je moet erg snel zijn en strakke planningen hebben wil je dit aantal redden in een week. En dan heb je ook geen tijd voor pauzes, dus mis je een van de belangrijkste Italiaanse elementen: het eten. Er zijn veel blauwe en rode pistes, maar van de 1200 kilometer is er ook 170 kilometer zwart. De Sella Ronda kun je bijvoorbeeld met de klok mee skiën, hierdoor heb je meer uitdagende pistes.

Val di Fassa is dan ook prima voor de meer ervaren wintersporters, ruim voldoende rode pistes, maar ook brede blauwe afdalingen.

Kindergedeeltes

Selva, ook wel Wolkenstein genoemd, is een waar paradijs voor kinderen. Hier zijn pistes en delen van het gebied uitermate geschikt voor de kleine skiërs en kun je profiteren van scherpe prijzen voor de kleinsten. Ook vanuit Ortisei kun je als beginnend skiër genieten van de prachtige, brede en zacht glooiende pistes.

Summit Travel biedt een ruim assortiment aan wintersport En wat is als vrouw nu leuker dan aangesproken te worden met “Ciao Bella!” bij de lift? Dat maakt toch je wintersportdag nog beter dan dat deze al is?

Pistekaart Sella Ronda
Pistekaart Sella Ronda

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties