parkeren en vliegen
parkeren en vliegen

Met het vliegtuig op skivakantie: waar parkeer je de auto?

Wintersport Live Wintersport Live

Zo, de all inclusive wintersportvakantie voor dit jaar is weer geboekt. Vliegtickets, skipas, verblijf, skilessen, jij hoeft je voorlopig nergens meer zorgen over te maken. Vergeet echter niet dat je ook nog moet bedenken hoe je bij het vliegveld komt.

De makkelijkste optie is natuurlijk om gewoon de auto te pakken. Maar weet je al waar je de auto gaat laten terwijl jij naar een prachtig skioord vliegt? Nu hoeft het zoeken van een parkeerplaats niet de moeilijkste klus te zijn tijdens het regelen van je vakantie, maar het is toch wel goed om er even bij stil te staan. En met deze tips heb je het ook nog eens zo geregeld.

Boek niet alleen de vlucht, maar ook de parkeerplaats

Wanneer je een goedkope parkeerplaats dichtbij het vliegveld hebt gevonden, doe je er goed aan om van te voren een plekje te boeken. Reserveren wordt aangeraden omdat het je een stukje zekerheid geeft. Je hoeft niet bang te zijn dat er geen plek meer is en daarnaast hoef je geen rondjes te rijden om een goede parkeerplaats te vinden. Het kan je dus behoorlijk wat reistijd besparen. En dat is wel zo fijn als je een vlucht moet halen. Een ander groot voordeel van reserveren is dat je meer controle hebt over de kosten. Je bepaalt zelf voor welke prijs je wilt gaan en hoeft dus niet uit noodzaak een dure parkeerplaats te accepteren. Dat weekje wintersport is immers al duur genoeg

De juiste parkeerplaats kiezen

Voordat je iets reserveert is het belangrijk om goed uit te zoeken welke parkeermogelijkheden er in de buurt van het vliegveld bestaan. Vlieg je bijvoorbeeld vanuit ons eigen land, dan is het verstandig om parkeerplekken bij Eindhoven Airport of Schiphol online te vergelijken. Ook voor buitenlandse vliegvelden als Weeze Airport en Düsseldorf Airport is het mogelijk om van te voren parkeerplaatsen te vergelijken. Je kunt gemakkelijk bekijken welke parkeerplaats aan jouw wensen voldoet. Misschien ben je op zoek naar een overdekte parkeerplaats of heb je een elektrisch oplaadpunt nodig. Ook kun je eenvoudig zien welke parkeeraanbieder de laagste tarieven heeft.

Extra parkeertips om gerust op wintersport te gaan

Je hebt een goedkope parkeerplaats nabij het vliegveld gevonden en alvast een plekje gereserveerd, nu ben je echt goed voorbereid voor je wintersportvakantie. Houd op de dag van vertrek alleen nog even rekening met de volgende zaken zodat je ook bij terugkomst van de vakantie geen nare verrassingen krijgt. Zorg er voor dat je auto in orde is en dat je genoeg brandstof hebt. Check ook of je geen waardevolle spullen in het zicht hebt liggen voor autodieven. Als er bij jou niets te halen valt, kun je de hoedenplank uit de auto halen. Dan is het voor iedereen duidelijk en kun je je auto met een veilig gevoel achterlaten.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties