Met de auto op wintersport
Met de auto op wintersport

Het gemak van met de auto op wintersport

Wintersport Live Wintersport Live

Tegenwoordig gaan er steeds meer mensen met het vliegtuig naar de wintersport. Lekker makkelijk, denken we dan. Geen gedoe met een lange autorit, eventueel een overnachting en een volgestouwde auto. Natuurlijk kan vliegen erg handig zijn.

Zeker als je bijvoorbeeld maar een weekend gaat skiën en zonder kinderen of al te veel eigen skispullen reist. Reis je met het vliegtuig, dan ben je meer afhankelijk van andere vervoersmiddelen. In veel gevallen biedt de auto wel veel voordelen. Daarover lees je in dit artikel.

Parkeren bij de gondel
Parkeren bij de gondel

Benodigdheden wintersport

Wie op wintersport gaat, neemt doorgaans flink wat bagage mee. Dikke ski-jassen en broeken, kleding voor in de avond, brillen, sokken, snowboots en mutsen. Natuurlijk mogen de ski’s, snowboards en de schoenen die erbij horen niet vergeten worden. Zijn er ook kinderen bij, dan heb je vaak wel het een en ander aan extra’s nodig. Neem je deze spullen mee in de auto, dan lukt dat met een beetje passen en meten vaak goed. Ga je met het vliegtuig, betaal je wat extra om de ski’s of het snowboard mee te nemen.

Alles in de auto

Natuurlijk is het lekker dat je met circa twee uurtjes in het land van bestemming bent. Maar dan, hoe kom je bij het appartement of hotel? Met zijn tweeën kun je misschien het beste een taxi nemen, maar met meerdere personen en zoveel bagage red je het vaak niet in één taxi. Een auto huren is dan soms nog goedkoper dan meerdere taxi’s nemen voor heen en terug naar het vliegveld. Als je met de eigen auto bent, heb je hier geen last van. Ook hoef je niet meer dan nodig te slepen met koffers en andere spullen. Je pakt de auto één keer in en je pakt de spullen uit op de plaats van bestemming. Je vakantie begint op het moment dat je van huis wegrijdt en je kunt bijna alles meenemen wat je nodig hebt.

Iets meer voorbereiding

Ga je met de auto naar de wintersportbestemming, dan moet je er wel rekening mee houden dat je iets meer verantwoordelijkheid hebt voorafgaand aan de reis. Zo moet je voor vertrek zorgen dat de auto in goede conditie verkeert, daarvoor kun je een wintercheck laten doen bij de garage. Ook moet je ervoor zorgen dat je weet wat de autoverzekering dekt bij pech. Moet je nog een pechhulpverzekering afsluiten, ga dan meteen even de autoverzekering vergelijken. Je kunt dan controleren hoeveel premie je voor een totaalpakket betaalt. En ook moet je checken of je bepaalde verplichte items moet meenemen in de auto. Zoals een vignet, een verbanddoos en een veiligheidshesje. Over meer benodigdheden, lees je hier.

Goedkoper en meer gemak

Daarbij is het ook prettig als je een auto ter plaatse hebt. Ook al zit je met je hotel of appartement wat verder van de piste af, dan kun je gewoon de auto pakken. Of als in jouw gebied de sneeuwcondities en  wat minder zijn, kun je ook gewoon naar het nabijgelegen gebied rijden. Boodschappen doen ter plekke is ook vaak handiger met een auto, je hoeft dan niet per se naar die kleine dure supermarkt in het dorp, maar je kunt gewoon naar de grotere supermarkt die vaak voordeliger is. Het reizen met de auto is sowieso goedkoper, helemaal als je met meerdere mensen reist. Toch komt hier ook nog een andere factor om de hoek kijken, namelijk het gemak dat je van een auto hebt. Laat dit ook zeker meewegen als je twijfelt of je met de auto op wintersport gaat.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties