Daka Wintersport
Lockdown Oostenrijk
Lockdown Oostenrijk

Lockdown Oostenrijk

Wintersport Live Wintersport Live

De tweede lockdown in Oostenrijk is vanaf aanstaande dinsdag een feit. De lockdown is iets minder heftig dan de eerste lockdown, maar liegt er niet om. Om het vanuit een wintersport oogpunt te bekijken kan dit goed nieuws zijn. Oostenrijk wil namelijk met deze lockdown het wintersportseizoen redden.

Natuurlijk gaat Oostenrijk niet alleen daarom in lockdown. De gezondheid van de bewoners en het terugdringen van een aantal besmettingen en het aantal sterfgevallen is prioriteit nummer 1. Maar een commercieel en financieel aspect telt altijd mee. Oostenrijk grootste inkomstenbron is de wintersportindustie. En alles wat daarmee gemoeid is. De regering van Oostenrijk hoopt door nu wederom zo rigoureus in lockdown te gaan, dat de situatie in december weer controleerbaar wordt.

Een vergelijkbare situatie hebben we gezien in het voorjaar. Toen Oostenrijk in maart in lockdown ging en er rond mei weer uit kwam. De bestemmingen waren toen dusdanig snel afgenomen dat met strikte protocollen er een vrij normale zomer heeft plaats gevonden met volop toerisme en outdoor activiteiten.

Oostenrijk hoopt op dit scenario. Met 4 tot 6 weken zou het virus weer gecontroleerd moeten zijn en kan het wintersportseizoen van start gaan. Of dit ook gaat gebeuren is natuurlijk nog lastig te voorspellen.

Wat er in ieder geval anders is dan bij 1ste golf en de 1ste lockdown, is dat er percentagetechnisch minder mensen in het ziekenhuis terecht komen en sterven. En dat de mensen die in het ziekenhuis terecht komen of op de IC terecht komen hier minder lang verblijven. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de voortzetting van de reguliere zorg, wat een belangrijk aspect is in het voeren van de huidige maatregelen.

Daarnaast zijn de sneltesten aanstaande, waardoor de mensen die een COVID besmetting oplopen eerder in quarantaine worden gezet en dus minder kans hebben om andere mensen te besmetten. De testecapaciteit in Nederland wordt hierdoor aanzienlijk verhoogd en besmette mensen worden eerder gedetecteerd. Tevens weet je met een sneltest al na 15 minuten of je wel of niet besmet bent, waardoor de contactmomenten aanzienlijk worden verkleind.

Dit alles moet resulteren in een 'snelle' indamming van het virus.

Later meer.... de maand november wordt een hele belangrijke maand voor de wintersporter die deze winter naar de Alpen wilt.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.