Duijvestein Winterstore
Je eerste wintersport
Je eerste wintersport

Je eerste wintersport

Wintersport Live Wintersport Live

Ga jij deze winter voor het eerst op wintersport? Leuk! Wintersport is anders dan een zomervakantie, en als je voor het eerst op wintersport gaat kan het lastig zijn om je voor te stellen hoe het is. Wij geven je drie tips voor de allereerste wintersport.

Maar wees gewaarschuwd: voor je het weet wil je ieder jaar de sneeuw opzoeken.

Neem vooraf een ski- of snowboardles

Door in Nederland al een les te volgen in een indoorskihal wen je aan het gevoel van ski's of een snowboard onder je voeten. Zo kun je direct ervaren of je het leuk vindt om van de piste te zoeven. Als er geen indoorskihal in de buurt is, kun je ook een lesje nemen op een rollerbaan. Deze banen richten zich sterk op techniek, waardoor je de basisbeginselen al een beetje onder de knie kunt krijgen. Zo ben jij al een beetje voorbereid op het moment dat je op de echte piste staat. Wellicht moet je nog sparen voor jouw wintersport. Probeer iedere maand een vast bedrag opzij te zetten, dit kan nog sneller gaan als je bespaart op jouw vaste lasten. Vergelijk energieleveranciers en verschillende verzekeringen om iedere maand wat extra over te houden. Zo hoef jij nergens op te besparen tijdens de wintersport.

Kies een skigebied met pistes voor beginners

Niet ieder skigebied is even geschikt voor beginnende skiërs en snowboarders. Verdiep je dus goed in de verschillende gebieden voordat je jouw eerste wintersport boekt. Een gebied met veel blauwe of groene pistes is ideaal voor beginners. Deze zijn het minst moeilijk. Groene pistes vind je in Frankrijk, in Oostenrijkse skigebieden zijn blauwe pistes het minst stijl en uitdagend. Waar je ook op moet letten is de sneeuwzekerheid van het skigebied in de periode dat jij op vakantie gaat. Lager gelegen gebieden zijn in het voor- en naseizoen minder sneeuwzeker. Wil jij tijdens de wintersport ook gezellig après-skiën? Dan is het ook niet onbelangrijk om de feestmogelijkheden in het skigebied te onderzoeken. In een groot skigebied, zoals het Franse Les 3 Vallées, heb je de keuze uit vele pistes waardoor geen dag hetzelfde hoeft te zijn.

Koop niet gelijk al het materiaal

Je hebt misschien een hoop geld bespaard door energieleveranciers te vergelijken, je andere vaste lasten te verlagen en je vakantiegeld opzij te zetten. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je al dit geld uit wilt geven aan je wintersport. Skikleding kan erg prijzig zijn, zeker als je met het hele gezin op wintersport gaat. Ook het materiaal, zoals ski's en schoenen of een snowboard, kost al snel een paar honderd euro. Als je voor de eerste keer aan de wintersport gaat proeven kun je het materiaal beter huren en op je wintersport bezuinigen. Stel dat je helemaal om bent dan kun je op een later moment je eigen materiaal aanschaffen. Mensen gaan vaak maar een weekje per jaar op wintersport, dus er bestaat een grote kans dat je kleding kunt lenen van vrienden, familie of kennissen.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties