Hollanders bouwen grootste vakantiepark van Tirol
Hollanders bouwen grootste vakantiepark van Tirol

Hollanders bouwen grootste vakantiepark van Tirol

Wintersport Live Wintersport Live

Wintersport Live komt al enkele jaren in Seefeld in Tirol om live verslag te doen. Vaak rond half december om het seizoen te starten. Ook dit jaar stond een bezoekje op de planning. Maar om de bekende redenen is dat een jaartje verschoven.

Seefeld in Tirol ligt op 1200 meter en is daardoor een behoorlijk sneeuwzekere bestemming.

De kerstmarkt, de langlaufers en de vele wandelaars die in en om Seefeld in Tirol van de winter genieten. De sfeer is er dan ook vaak formidabel. Het centrum van Seefeld is autovrij en met de verlichte hotels, de gezellige kraampjes en de schaatsbaan aan de rand van het dorp lijkt het soms wel of je in een sprookje ben belandt.

Kerstmarkt Seefeld in Tirol
Kerstmarkt Seefeld in Tirol

Wat er verder opvalt aan Seefeld in Tirol is dat vele Hollanders hun hart hebben verloren aan dit dorp. Seefeld ligt op 'slechts' 885 kilometer rijden van Utrecht en een kwartiertje met de taxi vanaf Innsbruck airport. Het is dus niet vreemd dat de Nederlandse wintersporters hier al vele generaties komen. Een deel van deze Seefeld-genieters hebben er een tweede huis. Maar ook zonder tweede huis is het een plek in de Alpen waar de Hollander graag verblijft.

Hollandse vakantieparken rond Seefeld

De komst van drie ‘Hollandse’ vakantieparken in Tirol houdt de gemoederen behoorlijk bezig de laatste tijd. Eerder was al bekend dat het Nederlandse Europarcs vakantieparken plant in het nabijgelegen Pettneu en Leutasch. Nu is duidelijk dat de derde en grootste locatie in Seefeld zelf in handen is van Sebastiaan Tesink en Loek Beuker, ook Nederlandse ondernemers. Wintersport Live vroeg de laatstgenoemde naar alle details.

Park Seefeld

Duidelijk werd dat het vakantiepark op het bestaande kampeerterrein komt aan de rand van het centrum van Seefeld in Tirol. Om de bouw te realiseren is de gemeenteraad van Seefeld en de provincie afgelopen zomer akkoord gegaan met de herbestemming van twee derde van de locatie. Hierdoor is de weg vrij gemaakt voor de bouw van een grootschalige accommodatiepark.

Locatie Park Seefeld
Locatie Park Seefeld

Het vakantiepark wordt opgericht op bijna 42.000 m2, zo groot als ongeveer acht voetbalvelden. Op dit park komen lodges, studio’s en appartementen met in totaal maximaal 485 bedden. Aangrenzend wordt een camping ingericht met zo’n 100 luxe plaatsen. Tussen de vakantiewoningen en het campingterrein herrijst een village center met o.a. een wellness, een buitenzwembad, een restaurant, een kids club en een sportshop.

Een bekende Nederlandse Tour Operator zal het management van het park op zich gaan nemen.

Loek verteld verder: "Al enkele jaren geleden zijn de gesprekken gestart omtrent de bouw van een vakantiepark in Tirol. In onze ogen was daar ruimte voor. We vinden het natuurlijk wel erg jammer dat er nu zoveel te doen is om de ‘Hollandse vakantieparken’ in Tirol. Maar we laten ons niet uit het veld slaan en zijn zeer positief over de (nabije) toekomst.

Het toerisme in Tirol bestaat met name uit kleinere locaties tot 150 bedden. Het is daarom nieuw en bijzonder dat wij een locatie ontwikkelen waar tot zo’n 800 gasten kunnen verblijven. Dat is even wennen voor sommigen. Maar wij, en velen met ons, zijn er van overtuigd dat dit park een groot succes gaat worden. De vakantiewoningen hoeven niet eerst verkocht te worden, dus we kunnen na de sneeuw direct starten met bouwen. We kunnen niet wachten!"

Het moet een waar paradijs worden voor de wintersporter die naar Seefeld in Tirol op vakantie wilt. Wintersport Live verblijft al enkele jaren in vergelijkbare resorts. En de totale vakantiebeleving vinden wij steeds belangrijker worden. Niet alleen de pistedagen tellen mee, maar ook het ontspannen na het skiën in een wellness of zwembad hoort steeds meer bij de totale winterbeleving.

Wintersport in Seefeld in Tirol
Wintersport in Seefeld in Tirol

De Edelhütte

Een paar jaar geleden, tijdens ons eerste bezoek aan Seefeld, verbleven we in de Edelhütte. Ook de Edelhütte is eigendom van deze twee ondernemers en ligt op het topje van de Geschwandtkopf. Een unieke plek in dit skigebied met een geweldig uitzicht. Niet toevallig, zo blijkt.

Loek: "Deze locatie maakt inderdaad onderdeel uit van onze plannen. Het is de bedoeling dat deze locatie ook als day club en voor thema avonden zal worden ingezet voor de gasten van ons park. Denk aan bijzondere lunch events, Apres-ski middagen, Tiroler avonden en nachtrodel events. We gaan er voor zorgen dat onze gasten een geweldige wintersportweek gaan beleven hier in Seefeld!"

Edelhütte op de geschwandtkopf
Edelhütte op de geschwandtkopf

Fans van Seefeld in Tirol

Zoals aangegeven zijn wij groot fan van Seefeld in Tirol. Daarom gaan we dit project ook op de voet volgen. Loek geeft aan dat de verwachting is dat er na de winter direct kan worden begonnen met de bouw.

Ondanks dat de opleverdatum pas in 2023 zal zijn, zijn wij heel nieuwsgierig naar het eindresultaat van dit initiatief. Één ding staat vast. Zodra de palen geslagen worden komen we er zeker een keertje kijken...

Ben je nieuwsgierig geworden naar Seefeld in Tirol? Wij maakten een compilatiefilmpje over dit skigebied. Bekijk Seefeld in 5 minuten door onze ogen:

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.