Helikopter skiën
Heliskiën. Bron: pixabay / Artiest: hsvall

Ga goed verzekerd op wintersport

Wintersport Live Wintersport Live

Ieder jaar is het voor veel mensen weer de sport om ervoor te zorgen dat ze de goedkoopste zorgverzekering kiezen. Bij het afsluiten van een zorgverzekering dien je echter op meer te letten dan alleen de premie. Ga je bijvoorbeeld ieder jaar op wintersport?

Dan is het belangrijk om goed te weten wat de zorgverzekering nu precies dekt. Daarom zetten we hieronder enkele vragen over de zorgverzekering op een rijtje. 

Mijn basisverzekering is genoeg voor zorgkosten in het buitenland

Veel mensen denken dat, zeker in Europa, alle zorgkosten gedekt zijn wanneer je op wintersport bent. Dat is onjuist. De zorgkosten worden namelijk vergoed tot het bedrag dat dezelfde behandeling in eigen land kost. Wanneer je dus in een land bent waar de zorgkosten veel hoger liggen, moet er een aanzienlijk deel bijbetaald worden. Dat kun je eigenlijk alleen vergoed krijgen met een aanvullende verzekering. Die is overigens zeker niet overbodig aangezien de zorgkosten in veel landen veel hoger liggen dan in Nederland.

Wintersportdekking

Bron: pixabay / Artiest: Simon

Dan dekt mijn reisverzekering het toch?

Ook dat is helaas niet altijd het geval. In principe zijn reisverzekeringen in eerste instantie gericht op andere kosten die je maakt tijdens de reis. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zoekgeraakte bagage of dingen die stukgaan. Het is echter wel mogelijk om met een aanvullende reisverzekering de zorgkosten die je maakt te verzekeren. Het is, bij het afsluiten van een reisverzekering, dus erg belangrijk om goed te kijken waar deze je nu precies tegen verzekert en hoe het zit met aanvullende modules. Net als bij de goedkoopste zorgverzekering, is ook de goedkoopste reisverzekering niet direct ook de beste in jouw specifieke situatie.

Er zijn niet veel landen waar de zorgkosten hoger liggen!

Wanneer je de goedkoopste zorgverzekering kiest, ben je vaak alsnog prima verzekerd. Helaas denken veel mensen dat de zorgkosten in de meeste landen niet hoger dan in Nederland zijn waardoor alles vergoed wordt. Dat is helaas niet het geval. Dat komt voornamelijk doordat landen een ander zorgstelsel hebben, waardoor er veel minder vergoed wordt. Het is belangrijk om hier vooraf goed naar te kijken en problemen te voorkomen. Anders heeft het uitkiezen van de meest voordelige zorgverzekering weinig nut aangezien je veel geld kwijt bent aan extra kosten in het buitenland.

Gondel verzekering

Bron: pixabay / Artiest: Simon

Schiet mijn zorgverzekering de kosten voor?

Wanneer je een ski-ongeluk krijgt of als er een ander ongeluk gebeurt tijdens wintersport schiet je zorgverzekeraar de gemaakte kosten vaak voor en regelen ze bijvoorbeeld vervoer naar het ziekenhuis. Ook kunnen ze helpen met contact tussen de arts en jou. Dat is helaas niet bij iedere zorgverzekeraar het geval. Juist daarom is het ook van belang om niet alleen te kijken naar de meest voordelige zorgverzekering, maar ook naar de inhoud van je polis.

Dubbel verzekerd?

Sommige mensen zijn bang dubbel verzekerd te zijn. Het is in ieder geval belangrijk om vooraf de polisvoorwaarden van zowel de reisverzekering als de zorgverzekering goed door te nemen. Als je een aanvullende zorgverzekering hebt waarin wintersport is meeverzekerd, is het natuurlijk niet nodig om deze extra module aan te zetten bij de reisverzekering. Het is dus altijd zaak om dit goed met elkaar te vergelijken.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties