Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Corona versoepelingen in Oostenrijk
Corona versoepelingen in Oostenrijk

Corona versoepelingen in Oostenrijk

Wintersport Live Wintersport Live

Niet alleen in Nederland worden er met regelmaat persconferencies gehouden, ook in Oostenrijk houdt de regering om de zoveel weken een paar uurtjes vrij om de pers te informeren over de laatste ontwikkelingen. Zo ook vandaag. En... er is voorzichtig positief nieuws.

De besmettingen in Oostenrijk lopen niet overal terug. Zeker in de deelstaat Tirol is er nog geen aanhoudende dalende trend. Maar het aantal ziekenhuisopnames en IC opnames volgen wel een dalende lijn. En net als in veel andere Europese landen lijken de vaccinacties zijn eerste vruchten af te gaan werpen. Dit is vooral te zien in minder besmettingen en minder doden onder de mensen ouder dan 80 jaar die als eerste groep beide vaccins gekregen heeft.

Aangezien een steeds grotere groep mensen het vaccin toegediend krijgt, is men er vrij zeker van dat steeds meer bevolkingsgroepen bij de dalende lijn gaan horen.

Bijna exact een jaar nadat Oostenrijk besloot het land voor de eerste keer op slot te gooien, komt Oostenrijk nu met voorzichtig goed nieuws; Vanaf het Paasweekend mogen de terrassen weer open. Een blijvende vereiste is dan wel dat de verwachte dalende trend moet gaan inzetten. Met andere woorden "indien de cijfers het toelaten". Mocht er onverhoopt toch weer sprake zijn van stijgende cijfers (lees: besmettingen en doden) dan kunnen deze nieuwe versoepelingen weer worden terug gedraaid.

Wanneer de 1ste versoepelingen doorgang kunnen vinden mogen vanaf half april ook de restaurants weer binnen mensen verwelkomen.

De komende maand is dus cruciaal. Maar men heeft goede hoop dat dit scenario werkelijkheid gaat worden.

Het Vorarlberg al vanaf 15 maart

In de deelstaat Vorarlberg zijn de cijfers gunstiger dan in andere delen van Oostenrijk, om die reden mag men daar vanaf 15 maart (over twee weken!) al eerder beginnen met een aantal versoepelingen.

Het Vorarlberg geniet sinds afgelopen vrijdag van de status 'oranje', waar de rest van het land nog op het onwenselijke 'rood' staat. Hierdoor mag de horeca vanaf maandag 15 maart de terrassen openen.

Toch nog skiën?

De regering heeft niet voor niets gekozen voor het Paasweekend. Verreweg de meeste skigebieden zijn geopend tot en met paasweekend, althans in een normaal seizoen. Veel skigebieden hebben er nu al voor gekozen om de pistes (grotendeels) te sluiten.

Het Vorarlberg is ook de enige deelstaat in het hooggebergte van Oostenrijk dat geen gletsjergebied heeft. Dus de versoepeling om daar vanaf 15 maart de horeca weer nieuw leven in te blazen lijkt van weinig invloed op de wintersporttoerist. Aangezien de skigebieden langzaam maar zeker de pistepalen weer vervangen voor het prikkeldraad.

Maar laten we van het positieve uitgaan. De trend is gezet, er zijn weer positieve geluiden en dat geeft de burger moed voor de nabije toekomst én voor volgende winter.

Later meer....

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.