Noorderlicht boven de Pinetree Lodge
Noorderlicht boven de Pinetree Lodge

Bijzonder overnachten in Lapland

Wintersport Live Wintersport Live

Altijd al gedroomd van een reis naar Winters Lapland? De unieke natuur en belevenissen maken dit een absolute bucketlistbestemming. Dit magische winter wonderland alleen al is ontzettend bijzonder, maar een reis naar Lapland kan nóg specialer worden. Hoe? Bekijk het noorderlicht met jouw geliefde vanuit de meest romantische plekjes of ga bijvoorbeeld back to nature en verblijf diep in de witte wildernis.

We vertellen je over de unieke overnachtingsmogelijkheden in Lapland.

Lodges in de the middle of nowhere

De lodges van Nordic liggen allemaal ver weg van de bewoonde wereld. Midden in de Lapse natuur ervaar je pas echt hoe bijzonder deze plek boven de poolcirkel is. De oorverdovende stilte en oneindige ruimte om je heen zijn fascinerend. Belangrijk pluspunt van deze afgezonderde ligging is dat het de kansen om het noorderlicht te zien aanzienlijk vergroot. Je hebt hier namelijk geen lichtvervuiling in de omgeving.

Overnachting in een wildernishut
Overnachting in een wildernishut

In sommige van deze luxe lodges kun je jouw verblijf voor een nacht upgraden naar een bijzondere logeerplaats in de buurt. Plekjes waar wanneer Lady Aurora aan de hemel verschijnt, deze ervaring nog specialer wordt…

Spot het noorderlicht vanuit je bed

De Aurora Suites bij de Aurora Mountain Lodge hebben twee grote panoramische ramen, zodat je vanuit bed zo naar buiten kunt kijken. Hoe bijzonder zou het zijn wanneer jij het groen/blauwe noorderlicht aan de hemel ziet dansen vanuit je bed?

Vanuit de Pinetree Lodge en de Arctic River Lodge kun je jouw kamer een nachtje upgraden naar een verwarmde houten tipi met drie glazen wanden én een glazen dak. Romantischer dan in de Aurora Hideaway wordt het haast niet!

In de Harriniva Lodge kun je een nachtje slapen in een Aurora Dome. Dit knusse plekje heeft de vorm van een iglo en is sfeervol ingericht met een lekker warm kacheltje.

Overnacht in een Aurora Dome
Overnacht in een Aurora Dome

Slapen op een bed van ijs

Tijdens de Arctic Adventure Week kun je jouw verblijf upgraden naar het Arctic Snow Hotel. Dit hotel wordt elk jaar opnieuw opgebouwd uit ijs. Je slaapt hier eigenlijk in een gigantisch ijssculptuur. Je kan hier overnachten in een van de koude kamers van het sneeuwhotel (ongeveer -5°C), waarbij je op een bed van ijs slaapt. De speciale slaapzakken en rendierhuiden houden je warm. Hou je wel van kou buiten, maar heb je het binnen liever warm? Je kunt ook in een verwarmde glazen iglo slapen. Hoe bijzonder is dat!

IJsbar in Lainio Snow Village
IJsbar in Lainio Snow Village

Unieke combi: verblijven in een boomhut en een drijvend hotel

Tijdens de vijfdaagse reis Combinatie Arctic Bath & Treehotel verblijf je twee keer twee nachten op wel heel speciale plekken.

Nadat je voet op Lapse bodem zet, vertrek je naar het Treehotel waar je twee nachten hoog in de boomtoppen slaapt. Kies voor een ufo die tussen de bomen zweeft of een luxe cabine. En is dat nu een levensgroot vogelnest, of toch één van de bijzondere verblijfsplaatsen? In het Treehotel zijn er maar liefst 7 unieke boomhutten te vinden.

Mirrorcube boomhut
Mirrorcube boomhut

Het blijft tijdens deze combinatiereis niet bij deze unieke ervaring, want je overnacht ook in het Arctic Bath hotel. Dit bijzondere designhotel is in een ronde vorm op het water gebouwd. Het drijvende luxeoord wordt ’s winters omringd door ijs, wat voor een magische sfeer zorgt. Alles is hier tot in de puntjes verzorgd, van de weldadige wellness tot de buitengewone architectuur.

Kan je niet kiezen uit alle unieke logeerplekken in Lapland? Dan is deze combinatiereis perfect voor jou.

Back to nature in een wildernishut

Bij Nordic boek je allerlei verschillende reizen naar Lapland. Tijdens Into the Wild verken je de Lapse natuur op een wel heel bijzondere manier. Naast de dagtochten vanuit comfortabele lodges, zoals een sneeuwschoenwandeling en huskytocht, staat er ook een tweedaagse sneeuwscootertocht op het programma. Op deze stoere manier verken je het landschap optimaal en slaap je midden in de natuur in een Lapse trappershut. Deze wildernishut is in harmonie met de natuur, zonder elektriciteit en stromend water.

Je kunt er ook voor kiezen om met husky’s op een meerdaagse tour te gaan. Je glijdt dan op een slee door de sneeuw met jouw huskyroedel richting de trappershut waar je de nacht zal doorbrengen.

Stel jouw ideale reis samen

De Laplandspecialisten van Nordic kennen deze bestemming door en door. Ze helpen je graag bij het vinden van de reis die bij jouw wensen aansluit. Laat vooral weten op welke unieke plek jij je oog hebt laten vallen en welke activiteiten jij wilt beleven. Je ontvangt dan geheel vrijblijvend een passend reisvoorstel. Van A tot Z sta je met één travel designer in contact. Wel zo makkelijk, want deze persoon kent jouw reiswensen dus ook tot in de puntjes!

Arctic bath in Zweeds Lapland
Arctic bath in Zweeds Lapland

De kracht van Nordic

Nordic is dé specialist voor authentieke natuurreizen naar Scandinavië. Het bedrijf is al jaren marktleider in België en nu kun je ook in Nederland op ons rekenen voor jouw unieke reis naar het Hoge Noorden. Je bent dus verzekerd van jarenlange expertise en deskundige hulp bij het samenstellen van jouw reis op maat. Het lidmaatschap bij de ANVR en de flexibele boekingsvoorwaarden zorgen ervoor dat je zorgeloos je reis boekt. 

Bekijk alle reizen op nordic.nl

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.