10 tips om de voorjaarsvakantie op de piste te overleven
10 tips om de voorjaarsvakantie op de piste te overleven

10 tips om de voorjaarsvakantie op de piste te overleven

Wintersport Live Wintersport Live

Het blijft voor velen een twijfel: gaan we met de kinderen op wintersport in de voorjaarsvakantie of niet? Nadat het besluit is gevallen, is het natuurlijk ook tijd voor de voorpret! We hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet om de wintersport in de voorjaarsvakantie goed door te komen, dus lees snel verder!

1. Begin op tijd met je voorbereidingen

Passen alle ski-jassen van je kinderen nog? Zijn er twee dezelfde handschoenen per wintersporter? Is het foam van de skibrillen nog intact? Niets is zo vervelend als met te kleine of defecte kleding de piste op te moeten.

2. Check je boeking

Controleer een maand van te voren je boeking: is er materiaal bijgeboekt voor de juiste personen en kloppen de skipassen die je geboekt hebt? Bij Summit Travel kun je nog wijzigingen doorgeven. Ook kun je nog gemakkelijk een reisverzekering bijboeken.

3. Lees je alvast in over het skigebied

Niks zo leuk om alvast precies te weten hoe je skigebied eruit ziet. Ontdek met filmpjes, pistekaarten en reviews alle highlights van het skigebied. Hierdoor kun je ook al wat tochten plannen en adresjes uitzoeken om te lunchen.

4. Je reisbescheiden

Het gebeurt zo vaak dat op het laatste moment, lees: bij aankomst in het skigebied, er toch iets gewijzigd moet worden. Als je je reispapieren ontvangt, controleer deze dan gelijk goed. Print ze ook uit. Je zult wel denken, printen, dat is van lang geleden… klopt ook wel, maar er zijn ook van die knusse pensionnetjes en veel bergbanen die nog echt een papieren voucher nodig hebben!

Familiewintersport in de vakantie
Familiewintersport in de vakantie

5. Ga vroeg of ga later de piste op

Ben je een vroege vogel? Je kids ook snel klaar om de piste op te kunnen? Pak dan de eerste lift naar boven en duik gelijk het gebied in. Neem dan niet de afdaling terug naar de startlift, want dan beland je alsnog in de file bij de skilift. Houd je van uitslapen? Ga dan ook later de piste op, rond 1030. Dan is de ochtend spits bij de laaggelegen liften meestal verdwenen.

6. Lunch vroeg of laat

Heb je al vroeg ontbeten? Dan zal je maag ongetwijfeld ook al vroeg gaan rommelen. Stap dan al wat eerder het restaurant binnen voor je welverdiende lunch. Ga je laat de piste op? Dan is het handig om rond 14:00 te gaan lunchen. Neem eventueel een reep of wat nootjes mee, mocht je toch honger krijgen.

7. Rode en blauwe piste naast elkaar?

Op een zeker moment in de week zie je dat iedereen wel denkt dat hij over de rode piste naar beneden kan. Gevolg: drukke pistes en veel buckels. Kies dan lekker die blauwe piste waar je lekker overheen kunt carven.

8. Doe eens iets anders dan op de piste te zijn

Juist op het drukste moment van de dag kan het leuk zijn om eens iets heel anders te doen: maak een tandemvlucht met een parapente, of volg een dagcursus off-piste skiën met volwassenen. Dan leer je ook meer over de sneeuw, de risico’s en ga je begeleid buiten de pistes om de sneeuw in.

9. Early bird skiën

Er zijn steeds meer gebieden waar je ook zeer vroeg de pistes op kunt. Tijdens een early bird ski ga je met een groep de eerste strepen trekken over de geprepareerde pistes.

10. Gewoon genieten!

Ook al is het druk op de piste: vergeet niet te genieten! Geniet van de frisse lucht, de zon op je gezicht (smeer je ook goed in), de stilte in de skilift en de tochten die je samen maakt!

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties