Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Skihelm tijdens de wintersport

Waarom is een skihelm essentieel tijdens de wintersport?

Wintersport Live Wintersport Live

Je ziet steeds meer wintersporters op de pistes een skihelm dragen. Dat is natuurlijk niet voor niets. Bij kinderen is het vrijwel al helemaal ingeburgerd om met een skihelm op van de piste af te dalen. Dat is nog niet het geval bij volwassenen, want er skiën nog altijd veel mensen zonder helm.

Het is echter van belang om wel een helm te dragen tijdens wintersport. Ontdek hier waarom dat zo is.

Bescherming van het hoofd

De belangrijkste reden een skihelm te dragen, is dat je daarmee je hoofd beschermt tijdens valpartijen en botsingen. Draag je geen skihelm dan ben je kwetsbaar en loop je het risico op letsel. Schedelletsel is een van de blessures die regelmatig voorkomt tijdens wintersport. Skihelmen zijn nog niet verplicht, maar het is wel aan te raden om deze te dragen. Een ongelukje zit ook op de piste namelijk in een klein hoekje. Skihelmen zijn in allerlei designs verkrijgbaar en in uiteenlopende kleuren. Kijk maar eens bij Sinner waar een gevarieerd aanbod beschikbaar is.

Warm en comfortabel

De beveiliging in de vorm van bescherming tegen hoofdletsel is het belangrijkst, maar er zijn meer redenen. Een andere essentiële reden is namelijk dat een skihelm in warmte en comfort voorziet. De helm bedekt je hoofd en biedt daarmee bescherming tegen sneeuw, kou en wind. Een skihelm is warmer dan een muts en daar dus ook meteen een prima alternatief voor. Bovendien zijn de moderne helmen voor wintersporters zo uitgevoerd dat deze in optimaal comfort voorzien.

Veiligheid als vanzelfsprekendheid

Het is net als het fietsen zonder helm, waarbij het eigenlijk in Nederland ook al de gewoonte moet zijn om er één te dragen. Je ziet kinderen ermee fietsen, maar volwassenen haast niet. Toch dient veiligheid als vanzelfsprekendheid gezien te worden. Daarom geldt ook voor de wintersporters dat een skihelm een essentieel onderdeel van de outfit dient te zijn. Maak er een vaste gewoonte van om een helm te dragen als je gaat skiën of snowboarden. Je hebt immers niet altijd de controle over wat er op de piste gebeurt. Heb je kinderen dan laat je hen haast al als vanzelfsprekend een skihelm dragen. Waarom zou je er zelf dan geen dragen? De drukte op de pistes neemt nog altijd toe en dat leidt automatisch tot meer valpartijen en botsingen. Het risico op het ontstaan van zwaar hoofdletsel neemt wat dat betreft ook toe.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.