Uvex - algemeen
Uvex hlmt 400 visor
Uvex hlmt 400 visor

Uvex 400 visor helm

Wintersport Live Wintersport Live

Wij spraken met UVEX over de voor,- en nadelen van een visor helm. Na het gesprek werden wij erg enthousiast. Maar, dat wilden we natuurlijk eerst zelf wel eens meemaken en ons eigen oordeel over vellen. Dus zo gezegd, zo gedaan. Het afgelopen seizoen gingen wij op pad me de UVEX Visor.

De helm heet officieel voluit; Uvex hlmt 400 visor. Maar tijdens onze bestemmingsbezoeken werd dit al snel afgekort naar 'de visor'. Ons team had nog geen ervaring met dit type helm. Maar eerlijk is eerlijk, hij is ons erg goed bevallen. Sterker nog, ik denk niet dat ik snel nog een separate helm met goggle zal gaan dragen.

Geïntrigeerd goggle

Het meest voordehandliggende voordeel is ook gelijk de sterkste USP van de helm; de goggle is geïntegreerd in de helm. En dat maakt het leven van een wintersporter een heel stuk comfortabeler. De helm en de visor (goggle) is één object geworden. Dus het kwijtraken of vergeten van je goggle is er niet meer bij. Maar dat is nog niet het grootste pluspunt. Wat wij als aller grootste pluspunt hebben ervaren is de bevestiging van de visor op de helm. Het gemak van het omhoog en omlaag scharnieren geeft een grote meerwaarde op de piste. Je zult ook merken dat je het veel vaker gaat gebruiken dan dat je nu doet met je goggle

Verder krijg je door de ruimte onder de goggle automatisch het OTG (Over the Glass) systeem. Je kunt dus je bril gemakkelijk onder je visor dragen, zonder vervelende drukpunten op je neus op aan de zijkant van je hoofd.

De binnenvoering en kussens zijn uitneembaar en wasbaar voor een betere hygiene en met het IAS fit systeem kan je kleine maatcorrecties maken voor de vorm van het hoofd.

Litemirrorsysteem

De visorhelm van UVEX beschikt over het Litemirrosyteem. Het ziet er niet alleen heel gaaf uit (vinden wij), maar het beschermt je ogen en de huid onder het vizier ook tegen gevaarlijke stralingen. Het litemirror vizier reflecteert gevaarlijke infrarood straling en beschermt de drager van felle winterzon.

Uvex 400 Visor - Junior

De Uvex 400 Visor is er niet alleen in volwassen maten, maar ook voor de kids. En alle voordelen die de Visor heeft, die gelden in het kwadraat voor kinderen. Want goggles bij kinderen die vallen, slingeren rond, worden vies, zijn kwijt of zitten niet goed. Niets van dit alles is het geval voor de Visor Junior. De goggle zit immers vast aan de helm, wat een hoop frustratie scheelt bij ouders en kinderen.

Uvex 400 Visor - Junior

De Uvex hlmt Visor 400 vind je voor ongeveer € 180,- bij je wintersportspecialist. De Junior versie is iets goedkoper; circa € 140,-.

Check voor meer informatie over de Uvex Visor 400 de website van Uvex: https://www.uvex-sports.com/

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties