Uvex - algemeen
Uvex Athletic FM goggle
Uvex Athletic FM goggle

Uvex Athletic FM goggle

Wintersport Live Wintersport Live

De medewerkers van Wintersport Live worden regelmatig gevraagd om nieuw materialen te testen. Zo ook goggles en helmen. Afgelopen winter gingen wij met de Uvex Athletic FM goggle en met de Uvex Visor 400 de piste op. In deze review vertellen wij over de Uvex Athletic goggle.

Zoals zo veel goggle beschermt ook de UVEX Athletic FM je ogen tegen gevaarlijke UVA, UVB en UVC stralingen. Dit is op de pisten geen overbodige luxe. De zon in de bergen , gecombineerd met de weerkaatsing van de sneeuw zorgt voor een hoog stralingsgehalte. Check dus altijd eerst voor je een goggle koopt of de visor (het vizier) je beschermt tegen de genoemde UV-stralingen.

De visor van de goggle

De visor van de goggle is breder dan de standaard goggle. Dit geeft enkele handige voordelen. Niet alleen heb je een breder gezichtsveld en zie je dus letterlijk meer op de piste, wat wel zo prettig is voor de veiligheid en een betere wintersportbeleving geeft, maar door het grotere formaat kunnen sommige brildragers de goggle over hun bril dragen. Dit heet het zgn OTG systeem (Over The Glass). Let op; dit geldt zeker niet voor alle brildragers. Test dit dus eerst goed uit in de winkel.

Wat ons verder opviel is dat de goggle super flexibel is. Eigenlijk alle goggles die wij kennen zijn vrij stug en 'onbuigzaam'. Nu gaat het wat ver om te zeggen dat je de goggle kunt dubbelklappen. Maar het scheelt niet veel.

Straps met siliconenstrips

Het deel van de goggle wat je gezicht raakt heet een strap. Bij deze goggle zijn ze bewerkt met een siliconenstripje. Dat voel je direct wanneer je hem opdoet. Het lijkt een beetje vettig, maat het is een siliconen strip die over 'het kussentje' heen zit. Wanneer je zweet bij extreem warm weer of wanneer het erg vochtig is door bijvoorbeeld regenval dan zorgt dit siliconen laagje voor extra 'grip' en blijft de goggle te allen tijde goed op je gezicht zitten.

Supravision anti-condens coating

Voor dat wij überhaupt wisten dat de goggle een anti condens coating had, viel het ons al op. We hebben de goggle getest en veel verschillende weertypes en zelfs bij zeer vochtig en warm weer ontstond er geen condens op het vizier. Wat ons betreft is dit misschien wel het grootste voordeel van de goggle. Want niets is zo irritant als dat wanneer je aan het skiën of boarden bent er condens aan de binnenkant van je bril ontstaat en het zicht ontneemt.

Uvex helm met Athletic FM goggle

De UVEX Athletic FM kun je perfect combineren met een UVEX helm. Door het design van de goggle sluit de bovenkant van het vizier aan op de meeste helmen van de UVEX. Hierdoor ontstaat er geen 'kier' tussen de helm en de goggle, zodat je ook bij slecht weer geen last hebt van wind, regen of sneeuw op je voorhoofd.

De goggle kun je uiteraard verkrijgen in diverse kleuren. Voor ongeveer 59 euro ligt deze goggle bij jouw wintersportwinkel.

Uvex Atheletic FM goggle

Check voor meer informatie de website van Uvex: https://www.uvex-sports.com/

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties