Uvex - algemeen
Turner Dutch Ski
Turner Dutch Ski

Turner Dutch Ski Technology

Wintersport Live Wintersport Live

‘Turner Dutch Ski Technology’ is het Nederlandse skimerk opgericht door Rick Draijer. Als ex-skileraar, fanatieke wintersporter en vanuit de passie voor de skisport is Turner in 2012 gestart vanuit de wintersport winkel in Heemstede. Nu zeven jaar verder is Turner enorm gegroeid en is het zelfs een familiebedrijf, beide zoons Jim en Vince Draijer zijn ook bezig voor Turner.

Turner staat voor goede tot hoge kwaliteit tegen een eerlijke prijs, met als kers op de taart een Nederlands design. Het is van belang om mensen aan het merk te binden en de kwaliteit te laten ervaren. Ondertussen is er voor bijna elke type skiër wel een ski in de collectie die hem of haar aanspreekt en bij diegene past.

Testweekend Sölden
Testweekend Sölden

Hoe kan het nou dat zo een klein merkje zo gegroeid is?

Turner is begonnen met twee modellen, een levendige shortski, de EAA78 en een standaard piste ski, de wintermotion. De EAA78 ‘Enter All Areas’ is een wendbare ski gemaakt voor een brede doelgroep. Door de bouwwijze is deze ski heel veelzijdig en kan iedereen er wel mee uit de voeten. De Wintermotion is erg vergevingsgezind en is de ideale ski voor de skiër die lekker op zijn gemak naar beneden wilt komen.

Met de eerste twee modellen is Turner begonnen in een wintersport winkel in Heemstede, Tuday Sports. Natuurlijk is het moeilijk om een onbekend merk te verkopen, maar doordat de ski’s kwalitatief goed zijn en het verhaal erachter klopt is dit wel gelukt. Ook zijn er natuurlijk enthousiaste vrienden en kennissen. Vrienden vertellen vrienden en zo begon de groei van ons merk.

Vanaf 2012 is Turner altijd bezig geweest met de collectie uitbreiden met ski’s waar vraag naar is en ondertussen heeft Turner dertien verschillende ski’s en ook een snowboard. Na zes jaar is besloten de collectie is te verdelen in basic en high-end modellen.

Onder de basic modellen vallen de shortski, de kinder/junior ski’s, de piste ski’s Wintermotion en Viper, de Track 2.0 en het snowboard Track.

De high-end modellen zijn de sport ski’s, race ski’s en de All Mountain ski’s. Dit zijn de Endurance, Endurance Lady, Endurance Plus, de SL, RevoX, de RC GS, de Seventhy – Thirty en het nieuwste model van de collectie de Super Cruiser. Voor meer informatie over de modellen bekijk de website.

Turner Snowboard
Turner Snowboard

Turner Dutch Ski Track 2.0

Een speciaal model die wordt uitgelicht, de Track 2.0 (voorheen Endurance Indoor). Turner heeft de afgelopen jaren een ski ontwikkeld die speciaal is voor op de indoor rolbanen. Deze ski is volledig doorontwikkeld en heeft de perfecte eigenschappen voor op de rolbaan. De rocker constructie gecombineerd met een speciaal belag en een Tyrolia rental binding is de ideale ski voor op de rolbaan. Dankzij de rocker constructie en de light woodcore is deze ski erg wendbaar en ook enorm fijn voor in de sneeuw.

Een ander leuk model om uit te lichten is het nieuwste model in de collectie, de Super Cruiser. Een super stabiele All Mountain ski. Door de 84 mm onder de voet heeft deze ski een erg groot drijfvermogen. Een full woodcore met double titanium in een rocker constructie maken de ski erg makkelijk te sturen, maar toch stabiel. Het leuke aan dit model is dat dit het eerste model is dat is ontworpen door de jongste zoon Vince.

De Turner pilot store is bij Tuday Sports in Heemstede, hier leggen ze graag meer uit over de producten. Voor meer informatie over de producten en het merk kunt u terecht op www.turnersports.nl Ook zijn de ski’s online te bestellen op www.turnershop.nl

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties