Uvex - algemeen
Skisok - STOX Energy Socks
Skisok - STOX Energy Socks

Skisok - STOX Energy Socks

Wintersport Live Wintersport Live

De STOX Energy Socks is een bekende naam als sok. Voor veel sportdisciplines maakt STOX sokken. Zo ook voor de wintersport. Het team van Wintersport Live ging deze winter op pad met de skisok van STOX Energy Socks. Een compressiesok met enkele interessante eigenschappen.

STOX heeft één groot doel. het comfort van de wintersporter verhogen. En dat spreekt ons erg aan. Van wintersport moet je optimaal genieten en zo min mogelijk ongemak ervaren.

Op pad met Stox Energy Sock
Op pad met Stox Energy Sock

Voor veel mensen zijn juist de voeten één van de ergernissen tijdens de wintersport. Pijnlijke voeten of koude voeten zijn daarbij de grootste klachten. STOX Energy Socks zegt "Nooit meer koude voeten tijdens het skiën! Voorkom spierpijn, kramp en geniet van een sneller herstel met onze compressiesokken."

Nu vinden wij nooit meer koude voeten wel erg definitief. Want het krijgen van koude voeten kan vele oorzaken hebben, maar voor bijna nooit meer doen we het ook.

Een compressiesok

Wat is dat precies? Een compressiesok regelt eigenlijk een betere bloedcirculatie in de benen en zorgt voor maximale zuurstofcapaciteit van de spieren. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, waardoor je je fitter en vitaler voelt!

Het eerste wat je merkt wanneer je de sok aan doet is dat deze nogal strak zit. Vandaar het woord compressie. Overigens merk je dit vooral bij het aantrekken vonden wij, wanneer je de sok eenmaal aan hebt, merk je dit niet meer en kan de compressie zijn werk gaan doen.

Het aantrekken van de sok

Moet je daar over nadenken? Nee, normaal gesproken niet. Maar nu even wel :). De compressiesok vraag om 4 simpele stappen om deze goed aan je voet te krijgen. De eerste keer is het even wennen, maar daarna gaat het vanzelf.

Stap 1: Pak de hak van de sok. Van binnenuit en keer de sok binnenstebuiten.

Stap 2: Trek de sok omhoog. Toe je tenen het eind bereiken.

Stap 3: Schuif de sok verder omhoog. Tot vlak onder de knie, zonder kracht.

Stap 4: Schuif het teendeel recht. En klaar is Kees.

Aantrekken Stox Energy Sok

Veel mensen ervaren koude voeten tijdens de wintersport. Dit kan diverse oorzaken hebben. Welke oorzaak precies voor jouw voet van toepassing is, verschilt per persoon. Maar in alle gevallen zorgt de skisok van Stox voor warmere voeten. De sok is gemaakt van Merino wol. De wol heeft als eigenschap dat het bijzonder goed helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur, omdat de kleinere vezels lichaamswarmte opsluiten. Vergelijk dit met iemand die in een slaapzak verwarmt wordt.

Daarnaast zorg zweet vaak ook voor koude voeten. Niet zo zeer zweet zelf, als wel vochtige voeten in je schoenen. Vocht koelt af (zeker wanneer je je voeten niet beweegt, bij de lunch of in een lift). Het ontwerp van deze sok 'werkt' het vocht naar buiten toe, waardoor minder vochtige voeten direct zorg draagt voor minder koude voeten.

De compressiesok zorgt er ook voor dat de afvalstoffen die vrij komen in je voeten tijdens het skiën en boarden eerder verwijderd worden. Afvalstoffen zijn namelijk mede de boosdoener bij spierpijn en krampen. Het automatische resultaat van minder afvalstoffen is dus ook minder spierpijn en minder kramp.

STOX Energy Socks

Dat brengt ons tot het resultaat van deze sok; minder spierpijn, minder kramp en minder koude voeten. Wij hebben de proef op de som genomen en ervoeren daadwerkelijk de extra comfort van deze sok.

Één teammember van Wintersport Live doet nu zelfs de STOX Energy skisok aan tijdens het autorijden heen en weer naar de Alpen, omdat hij baat heeft bij de compressiesok en minder last heeft van zijn voeten na een lange rit.

De skisok van STOX Energy Socks vind je voor ongeveer 39 euro bij je wintersportspecialist of op diverse webshops.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties