Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Sidas Drywarmer Pro USB
Sidas Drywarmer Pro USB

Sidas Drywarmer Pro USB

Wintersport Live Wintersport Live

Dit jaar gingen wij op stap met de Sidas Drywarmer Pro USB. De wat? De Sidas Drywarmer! Dat klinkt al een stuk makkelijker. Dit is een vernuftig apparaatje, waarvan wij zelf eigenlijk dachten; waarom gaan we daar nu pas mee richting de sneeuw? Want zeker met ons beroep moet je deze 'schoenendroger' eigenlijk altijd bij je hebben.

Wij bezoeken namelijk veel skigebieden en eindigen vaak een skidag onder aan de gondel bij de auto, op weg naar het volgende skigebied. Op dat moment kun je je skischoenen niet goed drogen en blijven ze vaak lang vochtig. Wat erg slechts is voor de kwaliteit van je schoen en ook zeker niet bevorderlijk is voor de geur in de auto. Hier komt de Sidas Drywarmer meteen al van pas, compact als hij is, plug je deze aan je USB-port in je auto, of aan je telefoonadapter en werkt de Drywarmer direct.

Sidas Drywarmer Pro USB in de praktijk

Ok. Even een stukje terug. Waar is de Sidas drywarmer voor gemaakt? Het is een apparaatje die als hoofddoel heeft om der binnenschoen van je skischoen te drogen. We kunnen een paar redenen verzinnen waarom je droge binnenschoenen wilt hebben, maar de grootste en meest belangrijkste reden is dat je binnenschoen en dus je totale skischoen hierdoor een stuk langer mee gaat.

Een skischoen is vaak duur in aanschaf en daarom moet je de skischoen met liefde en beleid behandelen. Een belangrijk onderdeel van de skischoen is de binnenschoen. En wat zorgt voor de meeste ellende bij een binnenschoen? Juist... vocht !

Gelukkig zijn de meeste hotels voorzien van verwarmde skischoenhouders en kiezen er ook veel mensen voor om een depot bij de gondel te huren tijdens de wintersportvakantie met eveneens verwarmde skischoen 'rekken', maar er zijn tal van scenario's te bedenken wanneer je schoen wel nat wordt opgeborgen, ook als het maar voor tijdelijk is.

Sidas Drywarmer Pro USB
Sidas Drywarmer Pro USB in gebruik

We zetten de voordelen van deze Drywarmer even voor je op een rijtje:

  • Met de Sidas Drywarmer Pro USB Neutral drogen je schoenen een stuk sneller.
  • Het Vortex effect optimaliseert de circulatie van warme lucht in de schoenen en versnelt de droogtijd.
  • Het UV licht heeft een antibacteriële werking daardoor de nare geurtjes en bacteriën worden voorkomen en bestreden.
  • Bovendien zit er een timer op om de droogtijd van de schoenen te programmeren.
  • Het verwarmt tot een temperatuur die hoog genoeg is om alle schoentypes en ook handschoenen te drogen en te verwarmen.
  • Dit product past op alle opladers met USB portal (deze worden niet meegeleverd).
  • Je kunt de Drywarmer ook aansluiten op een stopcontact of in de auto.

Kortom. De Sidas Drywarmer is er dus vooral voor gemaakt om jouw als wintersporter meer conform te bieden, door middel van droge en warme voeten en handen. En dient er dus voor om je materialen beter te kunnen onderhouden voor een langere levensduur. Het apparaatje verdient zichzelf dus terug, omdat je spullen langer mee gaan. Good to know!

Sidas Drywarmer
Sidas Drywarmer

Sidas Drywarmer Pro USB in gebruik

De drywarmer is bijzonder makkelijk in gebruik. Ik durf wel te zeggen dat ik niet erg technisch ben, maar hiermee kan iedereen overweg. Het enige wat je hoeft te doen is de USB kabel met een adapter (bijvoorbeeld van je telefoon) in het stopcontact te doen, de drywarmers in je schoen te plaatsen en op de timer te drukken, that's it.

Overigens kun je de UB kabel op diverse plaatsen toepassen. Ook je laptop en de USB-port in je auto volstaan prima om dit aparaat aan het werk te krijgen.

De drywarmers zijn compact en nemen amper plek in in je koffer. Ze zijn ook licht en daardoor dus ideaal mee te nemen op je wintersportvakantie.

Bekijk onze korte review en specificaties van de Sidas Drywarmer in deze film:


De Sidas Drywarmer Pro USB kopen

Het apparaatje kost tussen de 22 en 30 euro en vind je in diverse webwinkels en wintersportspeciaalzaken.

Wij raden iedere wintersporter aan om dit te kopen. Het is een kleine investering waar je een hoop comfort, gemak en plezier aan gaat beleven. Met als klap op de vuurpijl dat je schoenen, skischoenen en handschoenen langer mee gaan, waardoor het product zichzelf terug verdient.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.