LEKI Trigger systeem
LEKI Trigger systeem
LEKI Trigger systeem

LEKI Trigger systeem

Wintersport Live Wintersport Live

Leki is één van de grootste, zo niet de grootste producent van skistokken (en andere buiten activiteit-producten). Tijdens de bestemmingsreizen van ons team naar de sneeuw, nemen wij al jaren de Leki stokken mee. Aankomende winter gaan we op pad met het Trigger 3D systeem van Leki.

Iets wat goed is nóg beter maken? Daar liggen de grootste uitdagingen voor productontwikkelaars. Dankzij Trigger 3D zijn de LEKI skistokkenspecialisten uit Kirchheim erin geslaagd om het geavanceerde en gepatenteerde Trigger-systeem naar een nieuw én nog hoger prestatieniveau te tillen.

Trigger 3D is het resultaat van meer dan 2000 uur aan ontwerp, 10.000 test releases en eindeloze testen en feedback van topatleten. De tijd en toewijding die in dit proces zijn gegaan hebben geresulteerd in iets opmerkelijks; het nieuwe Trigger 3D systeem.

De LEKI Trigger 3D heeft drie belangrijke verbeterpunten:

  1. Controle – Directe verbinding tussen de stok en de handschoen.
  2. Comfort – Snelle en gemakkelijke Click-in, Click-out.
  3. Veiligheid – 220° beveiligingsrelease systeem.
Leki Trigger Systeem © TORSTEN WENZLER
Leki Trigger Systeem © TORSTEN WENZLER

Van de beste Wereldbekerracers tot skiërs die pas beginnen... zelfvertrouwen en controle spelen een belangrijke rol tijdens het skiën! Dankzij de nieuwe Trigger 3D heeft LEKI in dit opzicht een enorme sprong gemaakt. De pasvorm en de verbinding tussen de skiër en de stok zijn cruciaal voor nauwkeurig en gecontroleerd gebruik.

Uren van ontwerpproces gingen in het ergonomische ontwerp van de greep. Voor de Trigger 3D concentreerden productontwikkelaars zich op de omtrek en vorm, gecombineerd met materialen en texturen voor een gestroomlijnde look en feel die gericht is op prestaties. Het resultaat? Een nieuw ontworpen greep, voor meer comfort bij het in- en uitklikken van het Trigger 3D-systeem.

Leki skistok

Met alle LEKI skiërs in gedachten, is het nieuwe Trigger 3D systeem ontworpen in combinatie met de LEKI Trigger-S handschoenen. Dit betekent dat de nieuwe Trigger 3D stokken met alle Trigger-S handschoenen en banden gecombineerd kunnen worden. Met het oog op duurzaamheid richt LEKI zich op het creëren van de nieuwe Trigger 3D Grip zonder het vorige Trigger-S systeem te verouderen.

Trigger 3D is het resultaat van meer dan 2000 uur ontwerpen, 10.000 test releases en eindeloze testen en feedback van topatleten. En dat is terug te zien in het eindresultaat. LEKI Trigger 3D overtuigt door meer controle, dankzij een directere verbinding tussen de handschoen en de stok. Daarnaast is de handeling nog meer verbeterd, waardoor in- en uitklikken een piece of cake is. Bij dit innovatieve, driedimensionale systeem is de release maar liefst vier keer (!) groter dan bij het huidige Trigger S systeem. Als dat geen vooruitgang is!

Leki aan de wereldtop

Wedstrijdskiën zit in het hoofd en hart van LEKI en dat al meer dan 45 jaar. LEKI maakt de beste race producten ter wereld en zorgt zo goed mogelijk voor haar atleten. Het succes van de LEKI atleten is de bevestiging van het uitmuntende vakmanschap van het merk. Wist je dat maar liefst 467 atleten met LEKI skiën? In het winterseizoen 2018-2019 waren 7 van de 10 trofeeën en 63% van de podiumplaatsen voor LEKI. Het is dus niet zo gek dat alle topatleten in de skiwereld met LEKI skiën én volmondig zeggen 'I'm a clickstarter'.

Leki Trigger

Snel, nauwkeurig en perfect voor korte bochten - LEKI Airfold 3D

LEKI zou LEKI niet zijn als ze voor het nieuwe winterseizoen niet met iets nieuws op de proppen zouden komen. En of ze dat doen! De nieuwe Airfoil 3D is snel, precies en perfect voor korte, sportieve bochten. Deze nieuwe stok is voorzien van het innovatieve Trigger 3D strap systeem, wat zorgt voor meer controle, comfort en veiligheid. Ski jij volgende winter met de LEKI Airfoil 3D van de berg af?

Het leek onmogelijk, maar de productontwikkelaars bij LEKI hebben het stijlvolle en gepatenteerde trigger systeem naar een geheel nieuw level van performance getild. De nieuwe Trigger 3D grip overtuigt door meer controle, dankzij een directere verbinding tussen de handschoen en de stok. Daarnaast is de handeling nog meer verbeterd, waardoor in- en uitklikken een piece of cake is. Bij dit innovatieve, driedimensionale systeem is de release maar liefst vier keer (!) groter dan bij het huidige Trigger S systeem. Als dat geen vooruitgang is!

De Airfoil 3D, met een diameter van 14 millimeter, valt op het eerste gezicht op door de druppelvorm. Deze vorm maakt dit model ontzettend aerodynamisch en ondersteunt een perfecte zwaaibeweging. Voor de schachten heeft LEKI kwalitatief hoogwaardig HTS 6.5 aluminium gebruikt. Hierdoor kan deze stok vrijwel alles doorstaan. Het cleane design en de eersteklas printtechnologie geven de Airfoil 3D een elegante, sportieve look.

Handig om te weten: het nieuwe Trigger 3D systeem is compatibel met alle bestaande Trigger S handschoenen en straps.

Consumentenadviesprijs: € 99,95

Sportieve handschoen met een ongeëvenaarde pasvorm

De nieuwe Falcon 3D van LEKI is een sportieve, lichtgewicht handschoen met een sensationele pasvorm. De combinatie van premium softshell materiaal, neopreen en een Soft-Tex membraan maken deze handschoen water- en windproof. Tegelijkertijd is de Falcon 3D aangenaam zacht en comfortabel.

Leki Falcon 3D
Leki Falcon 3D

Een Superloft synthetische vezel zorgt voor isolatie en dus heerlijk warme handen. Het zachte boord komt tot ver over de pols en zorgt ervoor dat kou geen kans krijgt. Silicone op de handpalm van robuust geitenleer zorgt voor een perfecte grip. De vingers zijn flexibel, wat jou optimale bewegingsvrijheid geeft.

De Falcon 3D kan perfect gecombineerd worden met de nieuwe LEKI Trigger 3D technologie. Het Trigger 3D systeem maakt indruk door optimale controle, gebruikscomfort en veiligheid.

Consumentenadviesprijs: € 99,95

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.