Uvex - algemeen

Materialen & Kleding

 • Skikleding wassen

  16-02-2021

  Kan ik zomaar mijn skipak wassen? En mag ik alle wintersportkleding op dezelfde manier wassen? Dit is een vraag die regelmatig aan ons gesteld wordt. Zeker de afgelopen week, met de winter in ons land, is skikleding vaak gedragen en vraagt men zich af of je dit zomaar mag wassen.

 • Raquettes en sneeuwschoenen

  27-11-2020

  Raquettes en sneeuwschoenen, een leuk alternatief op de wintersport. De meeste mensen gaan op wintersport om te skiën of te snowboarden. Toch zijn er ook nog andere leuke en sportieve activiteiten om af te wisselen. Raquette lopen is zo’n andere, leuke en zeer sportieve activiteit.

 • Je skimateriaal klaarmaken voor de winter

  10-11-2020

  De winter staat weer voor de deur. Dit is de perfecte tijd om je materiaal na te lopen en klaar te maken voor een eventuele wintersportvakantie in 2021. Een veel voorkomend misvatting is dat je ski’s pas net voor de wintersport moet waxen. Deels klopt dit, maar beter is het om je ski's in de zomerwax te hebben staan.

 • Waarom is een skihelm essentieel tijdens de wintersport?

  06-11-2020

  Je ziet steeds meer wintersporters op de pistes een skihelm dragen. Dat is natuurlijk niet voor niets. Bij kinderen is het vrijwel al helemaal ingeburgerd om met een skihelm op van de piste af te dalen. Dat is nog niet het geval bij volwassenen, want er skiën nog altijd veel mensen zonder helm.

 • LEKI Trigger systeem

  14-10-2020

  Leki is één van de grootste, zo niet de grootste producent van skistokken (en andere buiten activiteit-producten). Tijdens de bestemmingsreizen van ons team naar de sneeuw, nemen wij al jaren de Leki stokken mee. Aankomende winter gaan we op pad met het Trigger 3D systeem van Leki.

 • Sidas Drywarmer Pro USB

  11-06-2020

  Dit jaar gingen wij op stap met de Sidas Drywarmer Pro USB. De wat? De Sidas Drywarmer! Dat klinkt al een stuk makkelijker. Dit is een vernuftig apparaatje, waarvan wij zelf eigenlijk dachten; waarom gaan we daar nu pas mee richting de sneeuw? Want zeker met ons beroep moet je deze 'schoenendroger' eigenlijk altijd bij je hebben.

 • Oeps.. Ski’s niet juist opgeslagen

  27-03-2020

  Het is eind maart en iedereen heeft ondertussen de ski's wel opgeruimd. Roest op de staalkanten zorgt voor onnodig veel slijpwerk en dat had voorkomen kunnen worden door je ski’s op de juiste manier op te slaan. Deze blog geeft uitleg over de juiste manier van opslaan van je ski’s en het verhelpen van roestplekken.

 • Skisok - STOX Energy Socks

  23-03-2020

  De STOX Energy Socks is een bekende naam als sok. Voor veel sportdisciplines maakt STOX sokken. Zo ook voor de wintersport. Het team van Wintersport Live ging deze winter op pad met de skisok van STOX Energy Socks. Een compressiesok met enkele interessante eigenschappen.

 • 10 Peaks handschoenen

  27-12-2019

  Een groot onderdeel van ons werk en filmen en foto's maken van de skigebieden tijdens onze bestemmingsbezoeken. Dat betekent handschoenen aan, handschoenen uit, handschoenen weer aan, etc... Maar daar is vanaf afgelopen seizoen een einde aangekomen met de 10 Peaks handschoenen.

 • Gratis Wax en Slijp Clinic

  10-12-2019

  Wil je mee doen aan een gratis Wax Clinic. Dan kan dat op zaterdag 14 december en vrijdag 24 januari. Wil jij ook leren hoe je zelf je ski of snowboard moet onderhouden? Schrijf je in voor de clinic van Wax Guru en wordt een master in Waxen en Slijpen.

Uvex - HLMT

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Obergurgl

Bekijk meer video's op YouTube