Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek

Materialen & Kleding

 • DAKA Sport & Lifestyle: dé wintersportspecialist

  29-09-2021

  DAKA is ondertussen een begrip in Nederland op het gebied van Sport & Lifestyle en met Wintersport in het bijzonder. Sinds vorig jaar is DAKA de partner voor Wintersport Live op het gebied van kleding, gear en vooral kennis. We stellen DAKA daarom graag even aan je voor.

 • Je skimateriaal klaarmaken voor de winter

  12-08-2021

  De winter begint weer over een maand of vier. Dit is de perfecte tijd om je materiaal na te lopen en klaar te maken voor je eventuele wintersportvakantie. Een veel voorkomend misvatting is dat je ski’s pas net voor de wintersport moet waxen. Deels klopt dit, maar beter is het om je ski's in de zomerwax te hebben staan.

 • Oeps.. Ski’s niet juist opgeslagen

  14-05-2021

  De meeste mensen heeft ondertussen de ski's al ruim een jaar in de kast staan. Roest op de staalkanten zorgt voor onnodig veel slijpwerk en dat had voorkomen kunnen worden door je ski’s op de juiste manier op te slaan. Deze blog geeft uitleg over de juiste manier van opslaan van je ski’s en het verhelpen van roestplekken.

 • Het juiste onderhoud van je ski's en snowboard

  23-03-2021

  Een grote irritatie tijdens de wintersportvakantie naast totaal geen sneeuw, is slecht uitgereikt materiaal bij de skiverhuur. Een oplossing voor de toekomst is dan vaak dat men overstag gaat om eigen materiaal te kopen. Maar hoe zorg je nou dat je ski's net zo goed of zelfs beter zijn als toen je het plastic er aftrok.

 • Skikleding wassen

  16-02-2021

  Kan ik zomaar mijn skipak wassen? En mag ik alle wintersportkleding op dezelfde manier wassen? Dit is een vraag die regelmatig aan ons gesteld wordt. Zeker de afgelopen week, met de winter in ons land, is skikleding vaak gedragen en vraagt men zich af of je dit zomaar mag wassen.

 • Raquettes en sneeuwschoenen

  27-11-2020

  Raquettes en sneeuwschoenen, een leuk alternatief op de wintersport. De meeste mensen gaan op wintersport om te skiën of te snowboarden. Toch zijn er ook nog andere leuke en sportieve activiteiten om af te wisselen. Raquette lopen is zo’n andere, leuke en zeer sportieve activiteit.

 • Waarom is een skihelm essentieel tijdens de wintersport?

  06-11-2020

  Je ziet steeds meer wintersporters op de pistes een skihelm dragen. Dat is natuurlijk niet voor niets. Bij kinderen is het vrijwel al helemaal ingeburgerd om met een skihelm op van de piste af te dalen. Dat is nog niet het geval bij volwassenen, want er skiën nog altijd veel mensen zonder helm.

 • LEKI Trigger systeem

  14-10-2020

  Leki is één van de grootste, zo niet de grootste producent van skistokken (en andere buiten activiteit-producten). Tijdens de bestemmingsreizen van ons team naar de sneeuw, nemen wij al jaren de Leki stokken mee. Aankomende winter gaan we op pad met het Trigger 3D systeem van Leki.

 • X-Socks Ski Silk Merino 4.0

  28-08-2020

  Al jaren gaat het team van Wintersport Live op pad met de sokken van X-Socks. Ieder jaar wordt dit product doorontwikkeld met de laatste technologieën en productieverbeteringen. Met het laatste model is de, de X-Socks Ski Silk Merino 4.0 gingen wij de afgelopen winter op pad.

 • Ortovox Free Rider

  03-07-2020

  De grotere broer van de eerder genoemde 18 S is de Ortovox Free Rider 24. Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende verschil; het getalletje 24 duidt het aantal liter aan. Heel goed... je kunt in de rugzak dus 24 liter kwijt. Dat is vooral handig wanneer je met meer spullen op stap gaat.

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Obergurgl

Bekijk meer video's op YouTube