En Poederbaas was een feit
En Poederbaas was een feit

En Poederbaas was een feit!

Wintersport Live Wintersport Live

In januari 2010 waren drie freeride wintersport vrienden op een roadtrip door Zwitserland en Frankrijk. Bij aankomst na een lange rit uit Nederland trokken ze de eerste biertjes open.

Tijdens een aantal sterke verhalen besloot Stenmar zijn tas maar eens uit te pakken, hij sliep immers in de woonkamer van het appartement. “Kijk eens wat ik meegenomen heb voor deze roadtrip mannen, m’n eigen gehaakte mutsen.” Maarten had al jaren een verzameling bolletjesmutsen en zag Stenmar ineens deze snoepwinkel openen. “Gaaf man, wat zijn dat allemaal voor mutsen?”, vroeg Maarten. “Dat zijn Poederbazen”, zei Stenmar. “Ik noem jullie toch altijd Poederbazen? Kijk, ik heb ook een labeltje laten maken die je erop kunt strijken, cool toch?”

Nog geen uur na de eerste ontdekking van Poederbaas lagen de mooiste verhalen op tafel. Bart haakte immers ook zelf al mutsen, alleen die had ze nog geen naam gegeven. In gedachten hadden de jongens met Poederbaas al een eigen kantoor en besloten een week later in Frankrijk te doen alsof ze een echt bedrijf hadden opgericht.

Eenmaal aangekomen in Frankrijk bleken de nieuwe Poederbaas beanies een ware rage. Binnen korte tijd waren ze uitverkocht. Het eerste plan was gelukt. Nog geen vier maanden later lukte het tweede plan ook. Er gingen 60 Poederbazen mee naar Val Thorens en voordat ze het wisten waren ook die 60 stuks verkocht. Ze maakten snel een eenvoudige website, gingen naar de KvK, verkenden social media, zochten een groep haakoma’s ter ondersteuning en samen haakten ze door om de toenemende vraag te beantwoorden…

Drie hakende mannen

Inmiddels is Poederbaas een gevestigd merk in de BeNeLux en haken Bart, Stenmar en Maarten nog regelmatig een nieuw model muts of hoofdband voor de collectie. De rest van de tijd gaat in de strategie en ontwikkeling van het bedrijf, waaronder de lancering van een nieuwe mutsen lijn dit najaar en de organisatie van de tweede editie van de Poederbaas Freeride Competition in Oostenrijk.

Poederbaas is een jong en dynamisch merk, gedreven door de passie van drie fanatieke freeride wintersporters.

“Chase your dreams, Enjoy Poederbaas!”

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties