Uvex - algemeen
E-Click
E-Click

Skischoenen sluiten met de Easy ClicK

Wintersport Live Wintersport Live

Het blijft voor sommigen van ons een lastig probleem; het goed sluiten van je skischoenen. Met volle kracht op de schnall moeten duwen behoort nu tot de verleden tijd met dit handige hulpstuk. De E-ClicK® ofwel E(asy)-ClicK® vermindert de benodigde kracht tot  een derde door zijn hefboomwerking.

De E-ClicK® is erg handig voor diegenen die last hebben met het sluiten van de bovenste twee schnallen van de skischoen. Het is belangrijk dat dit goed gebeurt: deze twee fixeren de hiel in de schoen en zorgen op die manier voor een optimale controle over de ski’s. Zeker wanneer je schoenen huurt en deze dus niet helemaal optimaal naar je voet staan is het sluiten van de schnallen heel belangrijk maar het kan wel eens een probleem zijn.

E-Click Skibootfix

Hulpmiddelen voor het sluiten van de skischoen bestaan al langer, waarom dan deze E-ClicK® ? vroegen we aan de bedenkers Marius en Roger. Het antwoord was duidelijk. De al bestaande tools zijn niet universeel en lijken te zijn ontworpen voor één of een beperkt aantal schoenen, aldus Marius. Roger legt verder uit: je zou dus voor verschillende schoenmerken en schnallentypes verschillende hulpstukken nodig hebben. Met de E-ClicK® ben je meteen klaar. Deze past namelijk op alle skischoenen en bekende vormen van sluitingen, nieuw èn oud.

E-click verschillende merken

Zuinig op je nagels?

Je schnallen losmaken zonder je handschoenen uit te trekken lukt je normaal gesproken bijna niet. Tot overmaat van ramp breken vaak ook je nagels nog af! Met de E-ClicK® kun je je handschoenen aanhouden en toch probleemloos de schnallen openen!!

Ook voor kinderen een uitkomst!

Voor kinderen begint een skidag vaak een beetje lastig. Ze hebben vaak de hulp nodig van de ouders of de skileraar bij het sluiten van de skischoen. De E-ClicK® biedt dan uitkomst. Er komt weinig kracht bij te pas. Ze kunnen nu zelf de hendel over de schnall plaatsen, aandrukken en hup de schnall zit dicht. Zo kan iedereen met een big smile de pistes op.

Wij vroegen Marius naar de veiligheid van het product. “Er zijn uitgebreid destructieve testen uitgevoerd zijn en aan de hand van de resultaten daarvan hebben we, samen met een kunststof deskundige en de spuitgietonderneming, het juiste materiaal geselecteerd om te komen tot een veilig product." legt hij uit. Dat klinkt veelbelovend.

Hoe pas je de E-Click toe? Bekijk het filmpje

Ook benieuwd hoe je de E-Click® toepast? Bekijk hieronder de uitleg.

De E-ClicK®s zijn voor slechts € 12,95 te koop bij de betere wintersportspeciaalzaak en online in de webwinkel van skibootfix.com. Zo kan iedereen veilig en snel de piste op!

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties