Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Zomervakantie in Oostenrijk
Zomervakantie in Oostenrijk

Wel of niet komende zomer op vakantie naar Oostenrijk?

Wintersport Live Wintersport Live

De Oostenrijkse accommodatie openen op 29 mei hun deuren. De grenzen tussen Nederland en Duitsland waren niet dicht; de opening van de grenzen tussen Duitsland en Oostenrijk staat vooralsnog gepland voor de 15e juni. Het is wachten het moment dat Oostenrijk door Buitenlandse Zaken van code oranje op geel of groen wordt gezet.

26 mei 2020.

Hieronder volgt een persbericht geleverd door het Oostenrijks Toeristenbureau n.a.v. de getroffen maatregelen door de Oostenrijkse regering:

Zekerheid door Coronvirus-testen

Voor gasten –uit binnen-en buitenland– is in tijden van het Corona virus, de grootst mogelijke veiligheid een doorslaggevende factor. Ons doel is, de risico’s van de pandemie in Oostenrijk zoveel als mogelijk te reduceren om zodoende een zorgenvrij en veilig vakantieverblijf te realiseren.

Oostenrijk als een van de eerste landen

Oostenrijk zal een van de eerste landen zijn, waarin, landelijk, medewerksters en medewerkers van een gehele branche- toerisme-, regelmatig kunnen worden getest op COVID-19. Door middel van deze regelmatige tests, wordt een maximum aan zekerheid, ook direct bij de accommodatieverschaffers, nagestreefd.

De eerste tests in de bedrijven starten al voor de 29e mei in meerdere pilot-regio‘s

65.000 personen

Na een pilot in 5 regio’s, is het doel, vanaf juli, liefst tot 65.000 medewerksters en medewerkers in alle Bundesländer regelmatig te laten testen.
De bedrijven die meedoen, zullen een zichtbaar kenmerk krijgen zodat het duidelijk te zien is dat hun medewerksters-/medewerkers regelmatig worden getest. De kosten worden door de Oostenrijkse Staat gedragen en zijn onderdeel van de screeningstrategie.

Campagne „Vakantie in Oostenrijk“ start

De succesvolle strijd tegen het Coronavirus, ligt ten grondslag aan het feit dat wij het toerisme, na wekenlange restricties, weer kunnen opstarten.
Daarmee is vakantie in Oostenrijk, het land van de gastvrijheid, over enkele dagen weer mogelijk. In eerste instantie gaat het over vakantie in eigen land. Verder worden in eerste instantie de buurlanden zoals bijvoorbeeld Duitsland uitgenodigd om weer vakantie te komen vieren in Oostenrijk. Uiteraard zolang de gezondheidscijfers daar net zo stabiel blijven als in Oostenrijk.

Huidige situatie

Het is wachten het moment dat Oostenrijk door Buitenlandse Zaken van code oranje op geel of groen wordt gezet!

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.