Choeur de Chaudanne - Méribel, 8 december 2017
Choeur de Chaudanne - Méribel, 8 december 2017

Eindelijk weer een witte kerst in de Alpen

Wintersport Live Wintersport Live

De wintersporter heeft er een paar jaar op moeten wachten, maar voor het eerst in jaren is het weer eens goed wit in de Alpen tijdens de kerstvakantie. Is dit geen gewaagde uitspraak op 8 december? Nee, met de recente sneeuwval en de aankomende sneeuwval kan het eigenlijk niet meer mis gaan.

Nu is het voorspellen van het weer geen exacte wetenschap, dus 100% garantie gaan we niet geven. Maar de huidige condities in combinatie met de aankomende sneeuwval en het koufront wat op de stoep staat van de Alpen, moet het wel heel vreemd lopen om de kerst in de Alpen niet wit te laten verlopen.

Warth-Schröcken - 8 december 2017
Warth-Schröcken - 8 december 2017

Bekijk de live webcam van Schrocken.

Lager gelegen skigebieden in Oostenrijk en Frankrijk

De enige skigebieden die nog wat moeite hebben om de dalen ook wit te krijgen, zijn de dorpen die onder de 600 meter liggen in Oostenrijk en de dorpen onder de 1000 meter in Frankrijk. Deze dorpen hebben niet alle snowdumps van de afgelopen maand meegekregen in de vorm van sneeuw. Zo liggen de meeste dorpen in het Zillertal er nog niet optimaal bij en de dorpen in de Franse passen onder de 1000 meter zijn ook nog veelal groen.

Kaltenbach - 8 december 2017
Kaltenbach - 8 december 2017

Aankomende snowdump

De aankomende snowdump zorgt wederom voor een flinke lading verse sneeuw. Ditmaal zijn vooral de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen aan de beurt de komende dagen. Hier valt circa 1 meter verse sneeuw in de komende 72 uur boven de 1500 meter. De Oostenrijkse en Duitse Alpen zullen het moeten doen met circa 40 cm verse sneeuw.

Later in de week, op dinsdag 12 december zijn de rollen omgedraaid en valt de Oostenrijkse Alpen juist weer het meeste sneeuw. Al met al wordt de komende week dus wederom zeer koud, met uitzondering van maandag 11 december (0-gradengrens rond de 2200 meter) en met eens te meer een vers pak poeder voor alle Alpenlanden.

Met de aankomende sneeuwval en met de blijvende kou durven wij de voorspelling wel aan. De Alpen zijn wit deze kerst!

bron: snow-forecast. com
bron: snow-forecast. com

Webcams:

Vind je het leuk om zelf de webcams in de gaten te houden? Volg dan de hotspots voor de sneeuwdump:

Webcams Saalbach

Webcams Westendorf

Webcams Hochkönig

Webcams Sölden

Webcams Obertauern

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties