Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Winter in Nederland
Winter in Nederland

Winter in Nederland

Wintersport Live Wintersport Live

Het lijkt dan toch echt te gaan gebeuren. Toch nog een beetje winter(sport), maar dan in eigen land. Delen van het land hebben natuurlijk al een paar keer een mooi laagje sneeuw gekregen de afgelopen 2 maanden, maar het wordt een flink tandje kouder en een berg meer sneeuw.

Althans, zoals altijd, als de weermodellen gelijk gaan krijgen. Maar voor het eerst deze winter zijn de weerkaarten het al een poos met elkaar eens: het wordt koud ! (voor tegenwoordig Nederlandse begrippen).

Vooral het Zuiden, Oosten en Noorden van Nederland gaat het vanaf zondag hard vriezen. nachttemperaturen van -10 graden zijn geen uitzondering en ook overdag blijft het ruim onder 0.

Alleen in het midden van Nederland en in de kustprovincies in het westen liggen de temperaturen een paar graden warmer. Alsnog vriest het dan matig in de nacht en licht overdag.

De kou-inval wordt verwacht in de nacht van zaterdag op zondag en zoals het er nu naar uitziet lijkt deze aan te houden tot en met vrijdag 12 febrauri. Dat betekent dat het een hele week koud wordt, met zowel overdag als 's nachts temperturen tot onder het vriespunt. Dat zal de meeste sloten doen veranderen in een mooie schaatsbaan. Ga natuurlijk niet te snel het ijs op, want het ijs zal eerst met sneeuw worden bedekt, wat de ijslaag zeer verraderlijk maakt.

Sneeuw vanaf zondag

Er zullen waarschijnlijk hele wat delen van het land zondag wakker worden met een mooie laag sneeuw. En het lijkt er zelfs op dat de provincies die aan Duitsland grenzen te maken gaan krijgen met meer dan 30 cm sneeuw. Dat is voor Nederlandse begrippen zeer veel sneeuw. Zeker omdat het binnen een periode van 36 uur gaat vallen. Voor schaatsliefhebbers is sneeuw vaal een doorn in het oog, maar de liefhebber van sleetjes en heuveltjes kunnen hun lol op.

Na maandag wordt de kans op sneeuwval een stuk kleiner, maar blijft het zoals gezegd wel koud.

Toch nog een beetje winter(sport) in Nederland. Veel plezier !

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.