Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Weer verse sneeuw op komst
Weer verse sneeuw op komst

Weer verse sneeuw op komst

Wintersport Live Wintersport Live

Het is een stalende week geweest in de Alpen. Maar er is weer verse sneeuw is onderweg... en dat is voor de meeste plekken goed nieuws. Want ondanks dat de pistes er prima bijliggen, is het op de schaduwkant ijzig aan het woorden. Een paar cm verse sneeuw is op deze hellingen is geen overbodige luxe.

Hetzelfde geldt voor de zuid-hellingen en dan me name in de lager gelegen skigebieden.

Wij waren vandaag in Maria Alm en we mochten wederom niet klagen. De zon maakt overuren en het is heerlijk skiën maar her en der wordt het wat ijzig op de noordelijke pistes en wordt het dorp al aardig groen op zuid-hellingen. Let op; de sneeuwcondities zijn over het algemeen nog steeds fantastisch en je hoeft zeker niet bang te zijn dat er gebrek is aan sneeuw op je aankomende  wintersportvakantie. Zeker niet met het vooruitzicht van komende week.

Maria Alm - 16 januari 2022
Maria Alm - 16 januari 2022

Vanaf morgen regelmatig sneeuw

De zonnige dagen zijn weer even verleden tijd. De afgelopen 5 dagen scheen de zon onophoudelijk. Maar de kou komt weer terug en elke dag valt er in de Alpen een mooie laag sneeuw. Morgen begint het nog voorzichtig in Oostenrijk met een paar centimeter verse sneeuw, vooral in het oosten van Tirol en in het SalzburgerLand.

Dinsdag en woensdag verlopen wel somber en grijs, maar met nu en dan zonnetje is het zeer aangenaam skiweer. De echte sneeuw wordt pas op donderdag en vrijdag verwacht.

sneeuw donderdag en vrijdag
Bron: Bergfex. Sneeuw donderdag en vrijdag

Met lokaal meer dan 30 cm, wederom met name in het Salzburgerland, komt er flinke laag nieuwe sneeuw. Deze sneeuwbuien concentreren zich vooral op de skigebieden ten oosten van het Zillertal, waarbij Innsbruck ongeveer de grens is. De rest van Tirol en het Vorarlberg moet het doen met 5 tot 15 cm verse sneeuw aan het einde van de week.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.