Silvretta Montafon, 3 januari 2020
Silvretta Montafon, 3 januari 2020

Snowdump wordt Nodump

Wintersport Live Wintersport Live

Vorige week stond er nog een snowdump van jewelste op het programma voor aankomende week. Daar is helaas weinig meer van over. Nagenoeg alle voorspelde sneeuw is letterlijk van de kaart vervaagd. We mogen dit weekend nog wel wat verse sneeuw verwachten, maar enthousiast worden we er niet van.

En ondanks dat de meeste skigebieden in de Alpen er formidabel bij liggen, wordt het zo ondertussen wel weer eens tijd voor wat verse sneeuw. Gelukkig is het de laatste 1,5 week wel redelijk koud geweest en de sneeuw die er was niet heel heftig aangetast, maar de laagste dalen en de zuidelijke hellingen beginnen ondertussen aardig groen te worden.

Kufstein, 3 januari 2020
Kufstein, 3 januari 2020

Voorlopig zonnig

Vorige week stonden er nog twee flinke neerslag momenten op de kaart. Aanstaand weekend ging het het op zaterdag en zondag matig sneeuwen in een groot deel van Zwitserland, Vorarlberg, Tirol en Salzburgerland. Deze matige sneeuwval is bijgesteld naar zeer matige sneeuwval. Waarbij niet alleen de grote van het neerslagvlak is verkleind, maar ook de hoeveelheid neerslag aanzienlijk minder is geworden. het Salzburgerland komt er dit weekend verre weg het beste van af. De skigebieden rond Schladming, Abtenau, Hochkönig en Leogang mogen 'by far' het meeste sneeuw verwachten. Plaatselijk resulteert dit in circa 20 cm verse sneeuw. De rest van Oostenrijk en Zwitserland moet het doen met een verdwaalde sneeuwbui en Italië en Frankrijk worden volledig overgeslagen.

Daarna.... daarna keert de zon wederom terug in de Alpen en is de Snowdump die enkele dagen geleden nog voorspelt wordt, niet meer terug te vinden in de weerkaarten.

Het wordt zelfs tijdelijk erg warm in de Alpen. Vooral vandaag, vrijdag 3 januari en dinsdag 7 januari kunnen temperaturen van 12 graden in de dalen makkelijk worden gehaald.

Verder verloopt de gehele volgende week zeer zonnig. Op de meeste dagen is er geen wolkje aan de lucht. De één zal hier erg blij mee zijn, maar voor de kwaliteit van de pistes en het winterse gevoel in de dalen, is het absoluut de hoogste tijd voor verse sneeuw.... zal ons wachten beloond worden?

To be continued...

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties