Daka Wintersport
Sneeuw Alpen
Sneeuw Alpen. Foto: bergfex.at

Sneeuw, sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Wintersport Live Wintersport Live

Sneeuw, sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Het houdt maar niet op in de Alpen. Na al diverse periodes van sneeuwval, was het de afgelopen dagen erg aangenaam in de Alpen. De zon liet zich regelmatig zien en het sneeuwruimen kon beginnen. Maar niet voor lang. De volgende dump staat al weer klaar.

Deze winter staat zitten de Alpen niet verlegen om het witte goud. De ene snowdump is nog niet afgerond of de volgende staat al weer paraat.

Alleen vandaag en morgen is het nog relatief warm in de Alpen, met een 0-gradengrens rond de 2000 meter. Maar na vandaag dalen de temperaturen aanzienlijk en gaat het zelfs tot in de dalen hard vriezen. 10 graden onder nul op 800 meter is geen uitzondering. Daardoor worden zelfs temperaturen van -25 graden op de toppen rond de 3.000 meter gehaald.

Sankt Anton 21 januari 2021
Sankt Anton 21 januari 2021

In Zwitserland en Frankrijk is de start van de nieuwe sneeuwperiode al van start gegaan en dwarrelen de vlokken al naar beneden.

De Italiaanse Alpen krijgen vanaf morgen voor de derde keer deze winter een enorme hoeveelheid sneeuw op hun dak (letterlijk). En in de Oostenrijkse en Duitse Alpen gaat het vanaf vrijdagavond helemaal los.

Vrijdag, zaterdag en deels zondag is het in alle Alpenlanden hard aan het sneeuwen bij koude temperaturen. Deze temperaturen dalen nog een stukje verder vanaf maandag. Zondag is er eerst een relatief rustige winterse dag in de Alpen en vanaf maandag staat deel 2 van de snowdump op het menu. Wederom in alle Alpen landen tot ver in de Duitse staat Beieren aan toe sneeuwt het hard.

Kortom... een winter om niet snel te vergeten. Maar dat deden we toch al niet !

Obertauern 21 januari 2021
Obertauern 21 januari 2021

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.