Duijvestein Winterstore
Kaprun - 7 oktober 2020
Kaprun - 7 oktober 2020

Opnieuw sneeuw op weg naar de Alpen

Wintersport Live Wintersport Live

De afgelopen 10 dagen is het bijzonder onstuimig geweest in de Alpen. Na een schitterende snowdump kregen de Alpenlanden te maken met overstromingen en modderrivieren. Het is nog maar paar dagen weer wat rustiger in de atmosfeer, maar het volgende koufront met sneeuw is weer op weg naar de Alpen.

Een hevige storm raasde over de Alpen en vooral Noord-Italië kampte met nare weersomstandigheden en diverse skigebieden aldaar kregen modderstromen over zich heen. Huizen en wegen werden weggevaagd wat erg verdrietige beelden opleverde. De natuur, in welke vorm dan ook, is Noord-Italië het laatste half jaar niet gunstig gezind. Laten we hopen dat zij 'hun portie' voorlopig wel even gehad hebben.

Zo staan de webcams van Limone Piemonte op 'zwart'. Even geen pottenkijkers nu ze daar zo hard bezig zijn om letterlijk het puin te ruimen.

Zie Webcams Limone

Wat staat ons te wachten de komende dagen?

Een hoop neerslag. Maar wederom met sneeuw. Vandaag is het in de meeste Alpenlanden reeds begonnen met sneeuwen. De komende 24 uur valt de neerslag in de vorm van sneeuw boven de 1800 meter. Onder deze grens is het vooral regen wat op de paraplu valt. Niet overal valt evenveel neerslag. Tijdens de dump van vorige week kwamen alle Alpenlanden aanbod, maar het is nu vooral Oostenrijk en Oost-Zwitserland die te maken krijgen met regen en sneeuw.

Turracher Höhe - 7 Oktober 2020
Turracher Höhe - 7 Oktober 2020

De echte sneeuwval begint pas op zaterdagavond. Met de komst van aanzienlijk kouder weer en een breder neerslagfront dan de komende 24 uur, gaat het vanaf zaterdagmiddag flink spoken in met name de Franse, Oostenrijkse en Zwitserse Alpen en een groot deel van Zuid-Tirol in Italië.

Aangezien de 0-gradengrens daalt naar circa 1400 meter, zullen dit wederom webcambeelden opleveren om je vingers bij af te likken. Plaatselijk valt er circa 60 cm sneeuw. Zoals het er nu naar uit ziet zijn vooral de skigebieden rond Sulden (Italië), Sölden, Davos en Ischgl aan de beurt om sneeuw te ruimen na het weekend.

Op zondag en maandag valt er nog steeds een hoop neerslag, met wederom sneeuw boven de 1500 meter. Maar de intensiviteit is flink afgenomen. De meeste sneeuw valt dan aan de noordkant van de Alpen, waardoor vooral Tirol en het Vorarlberg een mooie laag verse sneeuw van circa 20 cm mogen verwelkomen.

Obertauern - 7 oktober 2020
Obertauern - 7 oktober 2020

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.