Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Châtel 13 januari 2021
Châtel 13 januari 2021

Serieuze snowdump voor Zwitserland

Wintersport Live Wintersport Live

In Zwitserland wordt het de komende 48 uur bar en boos. Niet alleen gaat het er extreem hard sneeuwen, ook de temperaturen dalen tot niveau "diepvries" en de wind wakkert flink aan. Niet alleen Zwitserland wordt zeer winters. Ook in de rest van de Alpen wordt sneeuw verwacht.

Maar het hardst sneeuwt het wel in de Zwitserse Alpen en een deel van de Franse Alpen.

De start van de dump is al ingezet, wat al mooie winterse plaatjes oplevert. Maar het echte werk moet nog beginnen. Het zwaarst getroffen worden de skigebieden van Laax, Engelberg en Wengen. Waar meer dan een meter sneeuw niet ondenkbaar zal zijn. De rest van de Zwitserse Alpen krijgen ongeveer 60 cm verse voor hun kiezen.

Laax 13 januari 2021
Laax 13 januari 2021

De temperaturen die daarbij horen liggen flink onder het vriespunt. Min 15 graden op 1800 meter is de verwachting, Dat houdt in dat het in vele (hoger gelegen dalen) makkelijk een graad of 12 kan gaan vriezen.

Dit laatste geldt overigens ook voor de overige Alpenlanden. Omdat het minder sterk gaat sneeuwen in Frankrijk, Italië Oostenrijk liggen de maximale (min) temperaturen iets hoger. Maar dat het hard gaat vriezen dat staat vast.

In Oostenrijk zal de meeste sneeuw vallen in het Vorarlberg en in het westen van Tirol. Vooral Damüls, Sankt Anton, Schruns, Sankt Gallenkirch, Serfaus en Sölden sneeuwt het sterk en is 40 tot 60 cm sneeuw in de komende twee dagen niet ondenkbaar.

Damüls 13 januari 2021
Damüls 13 januari 2021

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.