Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Kouinval 22 november 2021
Kouinval 22 november 2021

Kouinval in Europa

Wintersport Live Wintersport Live

De winter heeft al een paar keer van zich laten horen in de Alpen. De hoger gelegen skigebieden liggen er al prima bij door de recente sneeuwval. De hoogste tijd om ook de lager gelegen skigebieden vlak voor de opening van het nieuwe seizoen van een verse laag sneeuw te voorzien.

En dat laatste lijkt ook te gaan gebeuren. Alhoewel er nog geen grote hoeveelheden sneeuw worden verwacht, wordt het wel flink koud. Waardoor tot in de dalen de sneeuwkanonnen overuren zullen gaan draaien. Vanaf maandag 22 november daalt de temperatuur tot -10 graden op 2000 meter en valt er nu en dan een verse laag sneeuw in de Alpen.

Saalbach: 16 november 2021
Saalbach: 16 november 2021

Van een snowdump is absoluut geen spraken, maar wanneer het enkele dagen hard gaan vriezen kunnen de sneeuwkanonnen van tegenwoordig voor een flinke sneeuwlaag op de pistes zorgen.... dat kan er maar alvast liggen!

Huidige omstandigheden

De afgelopen maand was het voor de hoger gelegen skigebieden absoluut een top-maand. De skigebieden die al open zijn hebben met regelmaat een mooie laag sneeuw ontvangen en de wintersportomstandigheden zijn hier dan ook fantastisch.

Giggijoch - Sölden: 16 november 2021
Giggijoch - Sölden: 16 november 2021

Maar niet alleen in Oostenrijk is het boven de 2.000 meter goed vertoeven. De Italiaanse, Zwitserse en Franse Alpen hebben ook genoten van de vlokken. Vooral in Zwitserland zijn er al enkele skigebieden die hierdoor de gondels al geopend hebben. En als je niet beter zou weten, dan lijkt het eerder januari of februari dan half november in deze gebieden.

Saas-Fee: 16 november 2021
Saas-Fee: 16 november 2021

Scandinavië

In het Noorden van Europa is het al poos flink winter. Zo kun je in Fins Lapland al weken prima skiën en langlaufen door een blijvend koufront. En hier komt de komende weken geen verandering in. Sterker nog, het wordt in heel Scandinavië nog een heel stuk frisser met geregeld sneeuwval. De webcamplaatjes vanuit Lapland laten ook al schitterende beelden zien. Winterwonderland, heerlijk !

Levi Lapland
Levi - Fins Lapland: 16 november 2021

Wil je zelf de webcams in de gaten houden? Dat kan natuurlijk. Op onze website vind je webcams van de meeste skigebieden in de Alpen, Scandinavië, Bulgarije, Tsjechië en Noord-Amerika.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.