Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek

Keep it cool

 • Koud, zeer koud of extreem koud?

  20-02-2018

  Wij roepen het al een paar dagen en het zal je dan ook niet zijn ontgaan in de media. Het wordt koud! Maar hoe koud wordt het dan precies. De weerkaarten zijn het nog niet helemaal eens. Maar de opties zijn. Erg koud, zeer koud of extreem koud!

 • Een koud en sneeuwrijk weekje

  09-02-2018

  Dat de afgelopen week koud zou verlopen was in de Alpen hebben dat was wel voorspelt, de 'beloofde' sneeuwval viel echter wat tegen. Her en der is er een paar cm sneeuw gevallen, maar het mag geen naam hebben. Dat wordt komende week wel even anders. Sneeuw en kou staan op het menu.

 • Kou en sneeuw zijn onderweg

  30-01-2018

  Dit seizoen wisselen kou,- en warmteperiodes zich in hoog tempo af. Waar je in de vorige jaren vooral langere periodes van een koud of warm weertype zag, daar zien we dit jaar vooral dat geen front zich lang staande weet te houden. Na een periode van wat warmer weer is nu de kou weer aan de beurt.

 • Extreem weer onderweg naar de Alpen

  15-01-2018

  Er lijkt deze winter geen einde te komen aan de sneeuwval. De ene dump is nog niet afgelopen of de andere snowdump staat al weer klaar, deze keer ook met zeer koude temperaturen. Hoeveelheden van meer dan een meter sneeuwval in 24 uur lijkt makkelijk te worden gehaald.

 • Hevige sneeuwval in de Alpen

  27-12-2017

  Ga je de komende dagen op wintersport of ben je op dit moment in de Alpen? Houdt dan rekening met extreem weer. Er gaat in de komende 48 uur een grote hoeveelheid neerslag vallen in alle Alpenlanden. Dit gaat veelal gepaard met vrij harde wind.

 • Het weer; de week voor kerst

  18-12-2017

  Met al het sneeuwgeweld in de afgelopen weken, lijkt er na vandaag een einde te komen aan een lange periode van kou en sneeuw. De omstandigheden op het moment zijn uitmuntend. Tezamen met aangename temperaturen en minder neerslag lijkt komende week geslaagd!

 • Eindelijk weer een witte kerst in de Alpen

  08-12-2017

  De wintersporter heeft er een paar jaar op moeten wachten, maar voor het eerst in jaren is het weer eens goed wit in de Alpen tijdens de kerstvakantie. Is dit geen gewaagde uitspraak op 8 december? Nee, met de recente sneeuwval en de aankomende sneeuwval kan het eigenlijk niet meer mis gaan.

 • One snowdump coming up

  12-11-2017

  We hadden het een paar dagen geleden al aangekondigd; een nieuwe snowdump die vandaag, zondag 12 november, zou starten in alle Alpenlanden. Ondertussen is de eerste neerslag gevallen en gaat er nog veel meer poeder komen. Nu valt de sneeuw nog boven de 2000 meter, maar het kwik daalt vanmiddag snel.

 • Nieuwe snowdump in de maak

  10-11-2017

  Met de laatste sneeuwdump van vorig weekend nog vers in het geheugen staat de volgende alweer voor de deur. November lijkt daardoor een topmaand te gaan worden, zeker voor de hoger gelegen skigebieden is het één van de beste seizoenstarts van de afgelopen jaren. Meer sneeuw is onderweg!

 • Serieuze snowdump onderweg naar de Alpen

  02-11-2017

  De eerste serieuze snowdump is onderweg naar de Alpen. Deze dump zorgt voor grote hoeveelheden sneeuw tot in de dalen van alle Alpenlanden. Vooral Oostenrijk en Zwitserland lijken te gaan profiteren van deze gecombineerde kou,- en neerslagfront vanaf zondag 5 november.

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Bizztravel Wintersport

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Obergurgl

Bekijk meer video's op YouTube