Keep it cool

Wil jij ook voor ons bloggen? Neem dan contact met ons op!

 • Een koud en sneeuwrijk weekje

  09-02-2018

  Dat de afgelopen week koud zou verlopen was in de Alpen hebben dat was wel voorspelt, de 'beloofde' sneeuwval viel echter wat tegen. Her en der is er een paar cm sneeuw gevallen, maar het mag geen naam hebben. Dat wordt komende week wel even anders. Sneeuw en kou staan op het menu.

 • Voor het eerst op wintersport

  08-02-2018

  Iedereen kent wel een paar mensen die lijken "tegen wintersport" te zijn. Gelukkig zijn er veel meer mensen om je heen die je passie delen, maar in je familie, vriendengroep of onder je collega's hoor je steevast dezelfde 5 smoesjes. Precies ja, smoesjes.

 • Kou en sneeuw zijn onderweg

  30-01-2018

  Dit seizoen wisselen kou,- en warmteperiodes zich in hoog tempo af. Waar je in de vorige jaren vooral langere periodes van een koud of warm weertype zag, daar zien we dit jaar vooral dat geen front zich lang staande weet te houden. Na een periode van wat warmer weer is nu de kou weer aan de beurt.

 • Extreem weer onderweg naar de Alpen

  15-01-2018

  Er lijkt deze winter geen einde te komen aan de sneeuwval. De ene dump is nog niet afgelopen of de andere snowdump staat al weer klaar, deze keer ook met zeer koude temperaturen. Hoeveelheden van meer dan een meter sneeuwval in 24 uur lijkt makkelijk te worden gehaald.

 • Hevige sneeuwval in de Alpen

  27-12-2017

  Ga je de komende dagen op wintersport of ben je op dit moment in de Alpen? Houdt dan rekening met extreem weer. Er gaat in de komende 48 uur een grote hoeveelheid neerslag vallen in alle Alpenlanden. Dit gaat veelal gepaard met vrij harde wind.

 • Het weer; de week voor kerst

  18-12-2017

  Met al het sneeuwgeweld in de afgelopen weken, lijkt er na vandaag een einde te komen aan een lange periode van kou en sneeuw. De omstandigheden op het moment zijn uitmuntend. Tezamen met aangename temperaturen en minder neerslag lijkt komende week geslaagd!

 • Eindelijk weer een witte kerst in de Alpen

  08-12-2017

  De wintersporter heeft er een paar jaar op moeten wachten, maar voor het eerst in jaren is het weer eens goed wit in de Alpen tijdens de kerstvakantie. Is dit geen gewaagde uitspraak op 8 december? Nee, met de recente sneeuwval en de aankomende sneeuwval kan het eigenlijk niet meer mis gaan.

 • Alleen tijdens de Wintersport

  28-11-2017

  Voor veel mensen is de wintersport dé vakantie van het jaar. De dag dat je terug bent raadpleeg je als eerst je agenda en gaan de raderen draaien: wanneer kunnen we weer? Wat is dat toch met die wintersport waarom dat zo aantrekkelijk is voor vele mensen. Want eerlijk is eerlijk… je doet tijdens je sneeuwvakantie dingen die je normaal nooit doet. Laat staan die je op vakantie doet!

 • One snowdump coming up

  12-11-2017

  We hadden het een paar dagen geleden al aangekondigd; een nieuwe snowdump die vandaag, zondag 12 november, zou starten in alle Alpenlanden. Ondertussen is de eerste neerslag gevallen en gaat er nog veel meer poeder komen. Nu valt de sneeuw nog boven de 2000 meter, maar het kwik daalt vanmiddag snel.

 • Nieuwe snowdump in de maak

  10-11-2017

  Met de laatste sneeuwdump van vorig weekend nog vers in het geheugen staat de volgende alweer voor de deur. November lijkt daardoor een topmaand te gaan worden, zeker voor de hoger gelegen skigebieden is het één van de beste seizoenstarts van de afgelopen jaren. Meer sneeuw is onderweg!