Keep it cool

Wil jij ook voor ons bloggen? Neem dan contact met ons op!

 • Een snowdump waar je u tegen zegt

  04-01-2019

  De omstandigheden in de Alpen zijn op zijn zachts gezegd extreem. Aan de sneeuw geen gebrek. Dat wil zeggen, in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Want de snowdump gaat grotendeels voorbij aan Frankrijk en Italië.

 • Een skilift, help!

  29-12-2018

  Er is geen wintersporter die zich niet soms, regelmatig of vaak ergert aan een skilift. Of beter gezegd, aan de gebruiker van een skilift. Jij en ik dus! Waarom is dat? Dat komt omdat je met andere mensen te maken hebt en niet iedereen is zo behendig als jij… toch?

 • Warme dagen voor de boeg

  20-12-2018

  Op het moment zijn de omstandigheden op de meeste plekken in de Alpen uitmuntend. Maar daar komt met enkele warme dagen voor de boeg verandering in. Vanaf zaterdag de 22ste tot en met de 25ste föhnt het hard in de Alpen

 • Sneeuw is onderweg naar de Alpen

  06-12-2018

  Je moet het nog heel even volhouden. Er komt nog 1 warm etmaal aan, maar daarna is de Alpen helemaal klaar met de warmte en ontvangt zij (wij vinden de Alpen een 'zij') de snowdump met open armen!

 • Eerst warm, daarna koud

  02-12-2018

  Het lijkt er dan toch echt steeds meer op dat de winter in de Alpen volgend weekend toeslaat. En dat is niets te vroeg, met de opkomende warmte van de komende dagen beginnen de meeste skigebieden weer van voor af aan.

 • Wel winter... of geen winter in de Alpen?

  30-11-2018

  Dat het niet een seizoensstart is als vorig jaar mag wel duidelijk zijn. Rond deze datum vorig jaar volgden de snowdumps elkaar in hoog tempo op. Vooral Frankrijk en Zwitserland waren eind november bedekt onder een enorme laag sneeuw.

 • Skiroutes - gecontroleerde vrijheid?

  26-11-2018

  We zien ze tegenwoordig steeds meer verschijnen op de verschillende pistekaarten van de skigebieden; de skiroutes. Maar wat zijn skiroutes nu eigenlijk, hoe herken je ze en wat kan en mag je van (de veiligheid) deze skiroutes verwachten? Is het hetzelfde als off-piste skiën of is het 'gewoon een ongeprepareerde piste'?

 • 10 extreme afdalingen

  01-11-2018

  10 extreme afdalingen in de Alpen De Harakiri in Mayrhofen of de legendarische Streif in Kitzbühel: het zijn de pistes waaraan iedereen denkt als het gaat om de steilste pistes in de Alpen. Maar dat zijn niet de enige extreme afdalingen die je alleen als professional kunt bedwingen.

 • Voor het eerst op wintersport

  08-10-2018

  Iedereen kent wel een paar mensen die lijken "tegen wintersport" te zijn. Gelukkig zijn er veel meer mensen om je heen die je passie delen, maar in je familie, vriendengroep of onder je collega's hoor je steevast dezelfde 5 smoesjes. Precies ja, smoesjes.

 • Alleen tijdens de Wintersport

  22-09-2018

  Voor veel mensen is de wintersport dé vakantie van het jaar. De dag dat je terug bent raadpleeg je als eerst je agenda en gaan de raderen draaien: wanneer kunnen we weer? Wat is dat toch met die wintersport waarom dat zo aantrekkelijk is voor vele mensen.

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Video's

 • Wintersport Live in Diedamskopf

 • Wintersport Live in KitzSki

 • Wintersport Live in Seefeld

Bekijk meer video's op YouTube