Keep it cool

Wil jij ook voor ons bloggen? Neem dan contact met ons op!

 • Fotowedstrijd

  15-03-2019

  Heb jij tijdens jouw wintersportvakantie de perfecte foto gemaakt? Doe dan snel mee met onze fotowedstrijd en maak kans op gave wintersportprijzen. Wij wintersporters boffen deze winter wederom met de vele sneeuw die gevallen is in de Alpenlanden ...

 • Vanaf vrijdag aanzienlijk kouder

  28-02-2019

  Vanaf aanstaande vrijdag wordt het aanzienlijk kouder in de Alpen. Dat kan ook bijna niet anders, want de afgelopen 2 weken werd warmterecord na record verbroken. Waar we vorig jaar nog te maken hadden met temperaturen van -20 graden daar werden de afgelopen week temperaturen van +20 graden gehaald.

 • Warm of Koud

  22-02-2019

  Aan het begin van het seizoen is er een enorme hoeveelheid sneeuw gevallen en was het lang koud. Deze periode werd begin vorige week doorbroken en het resultaat was zon, zon en nog eens zon. Maar wat brengt de laatste week van februari ons. Nog meer zon of wordt het weer winter?

 • Een snowdump waar je u tegen zegt

  04-01-2019

  De omstandigheden in de Alpen zijn op zijn zachts gezegd extreem. Aan de sneeuw geen gebrek. Dat wil zeggen, in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Want de snowdump gaat grotendeels voorbij aan Frankrijk en Italië.

 • Een skilift, help!

  29-12-2018

  Er is geen wintersporter die zich niet soms, regelmatig of vaak ergert aan een skilift. Of beter gezegd, aan de gebruiker van een skilift. Jij en ik dus! Waarom is dat? Dat komt omdat je met andere mensen te maken hebt en niet iedereen is zo behendig als jij… toch?

 • Warme dagen voor de boeg

  20-12-2018

  Op het moment zijn de omstandigheden op de meeste plekken in de Alpen uitmuntend. Maar daar komt met enkele warme dagen voor de boeg verandering in. Vanaf zaterdag de 22ste tot en met de 25ste föhnt het hard in de Alpen

 • Sneeuw is onderweg naar de Alpen

  06-12-2018

  Je moet het nog heel even volhouden. Er komt nog 1 warm etmaal aan, maar daarna is de Alpen helemaal klaar met de warmte en ontvangt zij (wij vinden de Alpen een 'zij') de snowdump met open armen!

 • Eerst warm, daarna koud

  02-12-2018

  Het lijkt er dan toch echt steeds meer op dat de winter in de Alpen volgend weekend toeslaat. En dat is niets te vroeg, met de opkomende warmte van de komende dagen beginnen de meeste skigebieden weer van voor af aan.

 • Wel winter... of geen winter in de Alpen?

  30-11-2018

  Dat het niet een seizoensstart is als vorig jaar mag wel duidelijk zijn. Rond deze datum vorig jaar volgden de snowdumps elkaar in hoog tempo op. Vooral Frankrijk en Zwitserland waren eind november bedekt onder een enorme laag sneeuw.

 • Skiroutes - gecontroleerde vrijheid?

  26-11-2018

  We zien ze tegenwoordig steeds meer verschijnen op de verschillende pistekaarten van de skigebieden; de skiroutes. Maar wat zijn skiroutes nu eigenlijk, hoe herken je ze en wat kan en mag je van (de veiligheid) deze skiroutes verwachten? Is het hetzelfde als off-piste skiën of is het 'gewoon een ongeprepareerde piste'?

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Video's

 • Wintersport Live in Stubai

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Seefeld

Bekijk meer video's op YouTube