Lech, Oostenrijk - 4 januari 2019
Lech, Oostenrijk - 4 januari 2019

Een snowdump waar je u tegen zegt

Ivo Ivo

De omstandigheden in de Alpen zijn op zijn zachts gezegd extreem. Aan de sneeuw geen gebrek. Dat wil zeggen, in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Want de snowdump gaat grotendeels voorbij aan Frankrijk en Italië.

Oostenrijk spant de kroon de afgelopen week qua hoeveelheid sneeuwval, het zal je niet zijn ontgaan.

Maar in de categorie "het is ook nooit goed", het nu en dan wel een beetje te veel van het goede. Vooral in combinatie met harde wind, zijn er afgelopen dagen meerdere dagen geweest waar diverse skigebieden de gondels hebben gesloten. En dan kan er wel een hoop poeder zijn gevallen, maar als je niet naar boven kunt heb je er nog niet veel aan.

Maria Alm, 4 januari 2019
Maria Alm, 4 januari 2019

Tirol en SalzburgerLand

Ondanks dat er overal veel is gevallen, zijn vooral de provincies Tirol en met name Salzburgerland bijna verdwenen onder een dik pak sneeuw. Skigebieden als Ski Amadé, Obertauern, Saalbach-Hinterglemm en Kaprun hebben meer dan 120 cm verse sneeuw tot aan de dalen mogen ontvangen. Wat natuurlijk ook de nodige problemen met zich mee bracht. Een hoop blikschade aan auto's en een hoop geworstel met sneeuwkettingen. Maar zoals iedere wintersporter weet; dat is beter dan regen!

Hohe Salve, 4 januari 2019
Hohe Salve, 4 januari 2019

Frankrijk en Italië

Omdat de snowdump via het Noordwesten van de Alpen bleef binnen stromen zijn vooral de skigebieden de Duitse Alpen, Zwitserland en Oostenrijk aan de beurt geweest. De Franse Alpen, met uitzonderingen van enkele gebieden grenzend aan de Zwitserse Alpen en de Italiaanse Alpen zijn grotendeels buiten schot gebleven. Hoe verder naar het zuiden hoe minder sneeuw er gevallen is. Daardoor zijn er aardig wat dorpen in Frankrijk en Italië die snakken naar wat verse sneeuw. Zeker onder de 1600 meter zijn de meeste Franse en Italiaanse dalen groen!

Les Menuires, 4 januari 2019
Les Menuires, 4 januari 2019

Ook de komende week krijgen de Franse en Italiaanse Alpen amper verse sneeuw te zien. De zon is met uitzondering van halverwege volgende week (woensdag 9 januari) sterk aanwezig. De temperaturen blijven wel laag bij een 0-gradengrens van circa 1000 meter en met heldere nachten wordt het 's nachts zeer koud.

Meribel, 4 januari 2019
Meribel, 4 januari 2019

De komende week in Oostenrijk

Voor Oostenrijk zit de sneeuwval er voorlopig nog niet op. Sterker nog, de komende dagen komt er nog een enorme bak wit goud aan in alle Zwitserse en vooral ook Oostenrijkse skigebieden. Tot aan de laagste dalen aan toe. 70 cm verse sneeuw is geen uitzondering voor de gebieden boven de 1400 meter. Maar ook in de dalen zal vanaf vrijdag tot en met maandag circa 50 cm verse sneeuw vallen. Pas vanaf dinsdag gaat de zon zich voorzichtig laten zien. Na dinsdag lijkt het toch weer verder te gaan met sneeuwen. Maar wat de 2de helft van volgende week gaat doen is nog niet helemaal duidelijk. Later meer....

Caption

Enjoy the powder !!!

Auteur

Ivo
Ivo

Oprichter en mede eigenaar van Wintersport Live :) Wintersport is mijn passie... en dan blijft het niet alleen bij skiën. Het totale sfeertje in de bergen is mijn verslaving! It's a way of life!
Favoriete bestemmingen: SkiWelt, Flachau, Saalbach-Hinterglemm

Reacties