Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Koudere temperaturen
Koudere temperaturen

Grote hoeveelheid sneeuw op weg naar de Alpen

Wintersport Live Wintersport Live

De temperaturen dalen flink. Niet alleen is dit merkbaar in ons eigen landje, maar ook de Alpen bevinden zich momenteel in een koude luchtstroom. In Frankrijk sneeuwt het ondertussen al flink door. In Oostenrijk is het nog even wachten, maar ook daar gaat het vanaf het weekend hard sneeuwen.

Dit is waarschijnlijk niet het grootste nieuws van vandaag. Want in Oostenrijk is er besloten om de hotels en de horeca voorlopig gesloten te houden. Skigebieden mogen wel weer open. Maar of alle skigebieden dit gaan doen is de grote vraag. In de praktijk houdt dit namelijk in dat skiliften, die een onderdeel zijn van het openbaar vervoer en dus daarom binnenkort weer open gaan, alleen gebruik kunnen en mogen worden door locals.

Onze verwachtingen zijn nog steeds dat we na de kerstvakantie weer kunnen gaan skiën. Hoe ver na de kerstvakantie durfen we niet te zeggen, maar in al onze blogs geven we aan dat dit waarschijnlijk tussen 3 en 15 januari zal zijn. De tijd zal het leren.

En dan nu de sneeuw

Want of we nu wel of niet binnenkort op wintersport kunnen en of dit alleen in Zwitserland zal zijn of misschien ook in Frankrijk, Oostenrijk en Italië, één ding is nog steeds het meest essentieel voor een wintersportvakantie; sneeuw!

Het was al weer even geleden dat er een mooie hoeveelheid sneeuw is gevallen in de Alpen, maar na een warmere periode is het op het moment goed fris in de Alpen.

In de Franse Alpen wordt vandaag en morgen een centimeter of 20 sneeuw verwacht boven de 1100 meter. Voor Franse begrippen is dit prima, aangezien bijna alle dalen die er toe doen rond deze hoogte liggen. Op de hoger gelegen delen in de skigebieden is 30 tot 40 cm verse sneeuw geen uitzondering.

Ook een deel van Oostenrijk, Italië en Zwitserland zien vandaag sneeuwvlokken. Maar deze aantallen beperken zich tot circa 10 cm.

Sölden, 1 december 2020
Sölden, 1 december 2020

Op donderdag is het de beurt aan het Oosten van de Oostenrijkse Alpen. Vooral de provincies Karinthie, Salzburgerland en Stiermarken mogen zich donderdag opmaken voor een minidump. Binnen 12 uur wordt er in de regio van Oostenrijk ongeveer 40 tot 60 cm sneeuw verwacht. Ook hier ligt de 0-gradengrens op circa 900 meter. Met deze hoeveelheden sneeuw zullen daardoor ook alle dalen in deze provincies verdwijnen onder een dikke laag sneeuw.

Op zaterdag en zondag is het de beurt aan de rest van Oostenrijk en aan Zwitserland. Een brede neerslag strook die nagenoeg beide landen volledig bedekt blijft circa 36 uur actief en zorgt voor een waar winterwonderland. De skigebieden rond Sölden, Sankt Anton en Silvretta Montafon komen hierbij het meest aan hun trekken en mogen in het weekend op de toppen misschien wel 70 cm verse sneeuw verwachten. De dalen moeten het doen met ongeveer 30 cm.

Hoeveel we hier aan gaan hebben, weten we dus nog niet. Maar het zorgt in ieder geval voor een mooie eerste laag .... en voor mooie webcambeelden.

Servus.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.