Silvretta Montafon, 9 februari 2018
Silvretta Montafon, 9 februari 2018

Een koud en sneeuwrijk weekje

Wintersport Live Wintersport Live

Dat de afgelopen week koud zou verlopen was in de Alpen hebben dat was wel voorspelt, de 'beloofde' sneeuwval viel echter wat tegen. Her en der is er een paar cm sneeuw gevallen, maar het mag geen naam hebben. Dat wordt komende week wel even anders. Sneeuw en kou staan op het menu.

De winter laat volop van zich horen. Niet alleen hier in Nederland begint de dag veelal met het krabben van de autoruiten, maar ook de Alpenlanden zijn al een week lang in de ban van een flink koufront. Een koufront dat voorlopig nog niet gaat wijken. Sterker nog... het wordt nog een beetje kouder én er komt een hoop sneeuw aan.

Flachau 9 februari 2018
Flachau - 9 februari 2018

De komende dagen

De komende dagen blijft het nog relatief rustig winterweer. Alhoewel de eerste sneeuwval zich heeft gemeld in de Franse en Italiaanse Alpen, is het overheersend zonnig. Morgen breidt de neerslag zich uit naar over de Franse en Zwitserse Alpen en kan er plaatselijk 15 cm verse sneeuw vallen. Het blijft zeer koud bij temperaturen tot -10 graden op 2000 meter. Zondag wordt eenzelfde dag als morgen, maar met het verschil dat de sneeuwval zich uitbreidt tot over Oostenrijk en alvast een voorproefje geeft van de start van de nieuwe week die met een kleine snowdump van start zal gaan.

Het dumpje van maandag

Maandag liggen alle Alpenlanden onder een dik wolkenpak waar een flinke hoeveelheid sneeuw uit gaat vallen... tot aan de dalen. De temperatuur daalt op maandag naar circa -10 graden op 1200 meter. Dit zorgt ervoor dat alle dalen in de Alpen voorzien worden van een mooie laag verse sneeuw. Zelfs de meest laaggelegen dalen kirjgen maandag 10 tot 15 cm sneeuw voor hun kiezen. Boven de 1000 meter valt in alle Alpenlanden circa 20 cm verse sneeuw vanaf zondagnacht tot maandagnacht en boven de 1600 meter zal er ongeveer 40 cm verse sneeuw vallen binnen deze 32 uur.

Sankt Anton - 9 februari 2018
Sankt Anton - 9 februari 2018

Vanaf dinsdag

Zeer tijdelijk meldt de zon zich op dinsdag 13 en woensdag 14 februari. Na het snowdumpje van maandag worden dit verreweg de mooiste skidagen van volgende week. Vooral ook omdat de weerkaarten vanaf donderdag wederom flinke sneeuwval voor ons in petto hebben. Of dit scenario door gaat zetten, is nu nog onzeker. Mocht dit wel zo zijn. Dan houdt dit in dat komende week wordt gedomineerd door sneeuwval, met alleen zondag, dinsdag en woensdag flinke opklaringen.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties