Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Schröcken - 5 januari 2021
Schröcken - 5 januari 2021

Aanhoudende winter in de Alpen

Wintersport Live Wintersport Live

Droomscenario's in de Alpen. Het weerbeeld waar iedere wintersporter op hoopt tijdens het seizoen; temperaturen net onder nul. Nu en dan wat verse sneeuw en met regelmaat zon. Alsof de duvel er mee speelt. Precies nu we NIET op wintersport kunnen, zijn de condities nagenoeg perfect.

Des te harder is het gelach natuurlijk dat we niet op wintersport kunnen. Of laten we zeggen dat 99% van ons niet op wintersport kan. Er zijn her en der wat uitzonderingen van Nederlanders met een eigen huis of sporters die kunnen en mogen trainen in de Alpen. Maar de toerist, die toch het grootste deel van de pistebezetting voor zijn rekening neemt, kan en mag niet naar de Alpen toe. Dat wil zeggen, het kan wel... maar er zijn veel regels aan verbonden, die het bijna onmogelijk maken om te gaan.

Op 18 januari gaan de accommodaties in Oostenrijk weer open, maar in principe alleen voor bezetting van de Oostenrijkse toeristen. In Frankrijk is alles nog gesloten voor toeristen en ook Italië en Duitsland hebben de Lock-downs recent verlengd. Kortom de wintersportmogelijkheden zijn zeer beperkt.

Furkajoch, Bregenzerwald

Damüls - 5 januari 2021

De lange termijn weermodellen laten volop winter zien. In alle Alpenlanden blijft het de komende periode koud (-5 op 1000 meter) en zon en sneeuw wisselen elkaar af. Een snowdump staat niet er niet op het menu, maar dat is voor de meeste skigebieden ook niet nodig. Er ligt genoeg en het blijft koud. Daarnaast sneeuwt het nu en dan wat de condities eigenlijk nagenoeg perfect maken.

Mocht het zo ver komen dat we toch in februari of maart nog op wintersport kunnen en mogen zonder vergaande protocollen of restricties, dan is deze 'onderlaag' natuurlijk wel erg prettig. Dit ligt er maar alvast zullen we maar denken. Vooral voor de Oostenrijkers zelf is dit 'ideaal'. Weinig mensen op de piste en goede sneeuwcondities....

To be continued...

Sankt Johann in Tirol
Sankt Johann in Tirol - 5 januari 2021

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.