KitzSki- Hollersbach - 2 november 2017
KitzSki- Hollersbach - 2 november 2017

Serieuze snowdump onderweg naar de Alpen

Wintersport Live Wintersport Live

De eerste serieuze snowdump is onderweg naar de Alpen. Deze dump zorgt voor grote hoeveelheden sneeuw tot in de dalen van alle Alpenlanden. Vooral Oostenrijk en Zwitserland lijken te gaan profiteren van deze gecombineerde kou,- en neerslagfront vanaf zondag 5 november.

Op het moment en in de komende 3 dagen is het nog relatief rustig herfstweer is in de Alpen. Met nu en dan een zwak zonnetje en temperaturen tot 12 graden in de dalen (1000 meter) ligt de 0-gradengrens rond de 2600 meter. Goede omstandigheden dus voor de gletsjergebieden die hun pistes geopend hebben, want boven 0 wordt het niet meer op de gletsjers.

Sölden - 2 november 2017
Sölden - 2 november 2017

Vanaf 5 november

Vanaf aanstaande zondag is er heel ander weerbeeld zichtbaar. Een koufront arriveert eerst in de Noord-Franse Alpen om vervolgens vanuit het westen richting Zwitserland en Vorarlberg in Oostenrijk te trekken. De 0-gradengrens daalt daarbij in alle Alpenlanden naar circa 1000 meter hoogte, wat met de hoeveelheden sneeuw die gaan vallen zorgt voor hevige sneeuwval tot in de dalen.

In de nacht van zondag 5 november op maandag 6 november valt de meeste neerslag in de Franse en Italiaanse Alpen, waarna maandag overdag vooral de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen aan de beurt zijn. Denk hierbij aan een meter sneeuwval boven de 2000 meter. En hoeveelheden van 40 tot 50 cm sneeuwval tot in de dalen op 1000 meter hoogte.

Bron: snow-forecast.com, 3-6 dagen vooruit
Bron: snow-forecast.com, 3-6 dagen vooruit

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties